![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie, mam dosc duzy problem z pewnym szkolnym cwiczeniem.
Otoz tak w skrocie: Czy ktos bylby w stanie rozwiazac to zadanie? 1. Stworzyc strone HTML ktora ma miec : -text - liczba graczy -text - liczba dziweczyn -text - liczba chlopcow -submit 2. Druga strona(*.php) po odebraniu danych ma sprawdzic czy ilosc chlopcow + ilosc dziewczyn = liczba graczy.Jak tak powinna pojawic sie tabela zawierajaca tyle linii ilu jest razem graczy a w kazdej linii dwa pola text - jedno na imie ,drugie na punkty. W dodatku pola dziweczyn maja miec kolor rozowy a chlopcow niebieski. 3. Trzecia strona po odebraniu danych od strony poprzedniej ma sprawdzic ktory z graczy uzyskal powyzej 50 punktow i wydrukowac tabele zawierajaca tylko ich imiona.Rowniez w tym przypadku pola dziewczat powinny byc rozowe a chlopcow niebieskie. To moje cwiczenie na uniwersytecie i bardzo bym was prosil o pomoc bo dosc dlugo sie z tym mecze i nie moge dopowadzic go do konca ( zablokowalem sie w III fazie ). Z gory dziekuje... Ten post edytował Beton2006 29.12.2006, 16:19:53 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może pokaż ile zrobiłeś to wtedy ktoś Ci pomoże bo nie sądzę że komuś się chce robić całe Twoje zadanie od podstaw
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No fakt. Wklejam kolejno:
1 faza: 2 faza:
3. Faza : i tu nie potrafie odczytac poszczegolnych wartosci . Nazwy sa po wlosku lecz sadze ,ze nie powinno to wam sprawic klopotu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ehhh, cwaniaczku, a ile dajesz za zrobienie za Ciebie tego zadania?
![]() faza3 może wyglądać tak
faza2
faza1
Ten post edytował spryciula 30.12.2006, 22:56:56 |
|
|
![]()
|
|
Nie musisz sie od razu denerwowac, tylko poprosilem was o pomoc.
To co wklejilem to sam napisalem, lecz jakie to ma znaczenie. A tak poza tym to dzieki za zainteresowanie,zmodyfikowalem cwiczenie wg twojego wzoru ale wciaz nie potrafie w 3 fazie odczytac poszczegolnych wartosci : Wkleje moja faze 2:
W fazie 3 "postem" przechodza nastepujace dane,np: Array ( [nome_femmina_1] => ala [punti_femmina_1] => 9 [nome_femmina_2] => ola [punti_femmina_2] => 8 [nome_maschio_1] => olek [punti_maschio_1] => 9 [giocatori] => 3 [femmine] => 2 [maschi] => 1 ) ... i tu wydaje sie wszystko ok. Ale jak np. chce aby mi wyswietlilo imiona wszystkich dziewczat(juz pomijajac te powyzej 50 punktow) to zaczyna sie problem (nie daje zadnego bledu tylko po prostu pusty ekran): Przykladowy kod poczatku 3 fazy:
A wiec problem : jak odczytac poszczegolne imiona i punkty zawodnikow? ![]() Dzieki z gory Ten post edytował Beton2006 2.01.2007, 15:35:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 6 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podpowiem
|
|
|
![]()
|
|
hmmm...dzieki za zaiteresowanie ale zle mnie zrozumiales.
Pojedyncze wartosci z tablicy $_POST potrafie odczytac, nie potrafie odczytac ich stosujac petle. Np. w moim przykladzie nie potrafie wyswietlic powiedzmy wszystkie imiona dziweczat lub chlopcow (stosujac petle oczywiscie). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 6 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Proboje ale NIC
![]() A wiec robie tak jak pisales ale nic mi nie drukuje (pusty ekran). Postem z fazy 2 dochodzi powiedzmy: Array ( [nome_femmina_1] => ala [punti_femmina_1] => 9 [nome_femmina_2] => ola [punti_femmina_2] => 7 [giocatori] => 2 [femmine] => 2 [maschi] => 0 ) Proboje tak jak mowiles, tzn:
... i tak jak pisalem -> pusty ekran ![]() ...juz sam nie wiem ![]() |
|
|
![]()
|
|
dobra.
Po pierwsze
i po podaniu
czyli całość
Sprawdzałem powyższe (oczywiście oprócz POST'a) u siebie i dział. Nie ukrywam zrobiłem parę pomyłek, a u mnie tak zawsze gdy pisze z palca. |
|
|
![]()
|
|
OK!!! Dziala jak nalezy, naprawde, bardzo dziekuje za pomoc.
POZDRAWIAM!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorki, nie uniosłem się, zmylił mnie ten włoski
a poza tym zapomniałem w fazie II wkleić tego kodu
sorki, może dlatego ci to zmyliło ![]() ![]() Ten post edytował spryciula 3.01.2007, 10:44:44 |
|
|
![]()
|
|
No problem, wazne ,ze dziala.
Dzieki wielkie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:47 |