![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
bardzo prosze o pomoc ![]() Mam do zrobienia projekt na zaliczenie. Robie projekt bazy danych przychodni. Mam juz wszystkie tabele i formularze. Relacje w tej bazie wygladaja tak: ![]() Problem jest nastepujacy: Chodzi o te, ze gdy wybieram w polu kombi o nazwie "specjalizacja" okreslona specjalizacje, w polu "Nazwisko"(rowniez kombi) maja sie pojawic tylko przefiltrowane nazwiska lekarzy, ktorzy maja wybrana specjalizacje(np. wybieral lekarza rodzinnego i do wyboru mam tylko nazwiska lekarzy rodzinnych). Niestety tak sie nie dzieje. tak wyglada fromularz: ![]() nie moge sobie w zaden sposob z tym poradzic. Probowalem podejrzec rozne gotowe rozwiazania dostepne na stronach z pomoca do Accessa, ale nic z tego. Jesli ktos moglby mi w jakis sposob pomoc, bylbym bardzo wdzieczny. Ten post edytował tbr 28.12.2006, 17:31:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2006 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ciężko odpowiedzieć bez sprawdzenia praktycznego, ale czy nie wystarczy dać w polu kombi "lekarz" w źródle wierszy w instrukcji SQL dodać pole id_Specjalizacji i tu dodać kryterium wartość pola "Specjalizacja" z formularza "Wizyty"? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:15 |