![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2005 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ściągnąłem sobie dzisiaj phpmailer'a, aby zobaczyć jak to działa. Niestety mam pewnien problem.
![]() Przejrzałem tematy na temat tej klasy i nigdzie nie znalazłem rozwiązania. Siedzę już tutaj na forum z godzinę i szukam podobnego problemu, analizując także inne, aby oszczędzić wam fatygi (sam jestem modem na jednym forum i wiem jacy ludzie potrafią być upierdliwi ![]() Z powodu iż nie znalazłem, pozwoliłem sobie na napisanie tego tematu (jeśli jestem ślepy i taki wątek już był poruszony - wybaczcie ![]() Napisałem sobie plik do testu tej klasy:
Po wywołaniu skryptu dostaję taki error: Cytat Wystapily bledy: Nastêpuj¹cy adres Nadawcy jest jest nieprawid³owy: kamil.jakubowski@gmail.com Sprawdziłem także na innych serwerach niż gmail. Pojawia się zawsze to samo - zły email nadawcy. Jeśli zmienię na $mail->IsMail() to działa (tak na wszelki wypadek mówię) Z góry dziękuje za odpowiedz. Miłego wieczoru. #EDIT# Znalazłem błąd. Piszę na przyszłość, jeśli ktoś będzie miał kiedyś taki problem: Serwery smtp z gmail.com są tak skonfigurowane, że nie da się ich użyć w phpmailer'u ( i chyba wogóle na stronach ). Do phpmailera polecam o2.pl. Pozdrawiam ![]() Ten post edytował Kamil J. 29.12.2006, 13:09:07 -------------------- Workspace: Ubuntu 8.04, PDT.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Serwery smtp z gmail.com są tak skonfigurowane, że nie da się ich użyć w phpmailer'u ( i chyba wogóle na stronach ). To nie do konca tak. polecam lekture:http://www.experts-exchange.com/Web/Web_La...Q_21963190.html http://deepakssn.blogspot.com/2006/06/gmai...g-php-with.html gmail wymaga ssl. jesli nie masz php z ssl no to sie "bujaj" z gmaila i nie "bluźnij " na PHPMailera ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2005 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje za informację.
![]() -------------------- Workspace: Ubuntu 8.04, PDT.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:30 |