![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 2 Dołączył: 6.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd jaki się pokazuje:
Proszę o pomoc. Ten post edytował Earth 27.12.2006, 19:23:41 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
masz napisane, ze wywolujesz funkcje mcrypt_cbc() z pustym argumentem IV, co nie jest zalecane.
patrzysz do manuala i widzisz, ze faktycznie ta funkcja ma jeszcze taki parametr: Cytat string mcrypt_cbc ( int cipher, string key, string data, int mode [, string iv] ) proszę poprawić tytuł o znacznik zgodnie z zasadami forum Przedszkole: Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 2 Dołączył: 6.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie wiem co to jest argument IV. U mnie w książce to wszystko jest podane bez tego argumentu.
A do manuala nie mogę wejść. Chyba za bardzo serwer jest obciążony. Chyba że chodzi o wektor początkowy, który jest używany w CFB i OFB. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat A do manuala nie mogę wejść. Chyba za bardzo serwer jest obciążony. Dziwne, ja moge (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) http://pl.php.net/manual/pl/function.mcrypt-cbc.php Cytat mcrypt_cbc
(php 3 >= 3.0.8, php 4, php 5) mcrypt_cbc -- Encrypt/decrypt data in CBC mode Description string mcrypt_cbc ( int cipher, string key, string data, int mode [, string iv] ) string mcrypt_cbc ( string cipher, string key, string data, int mode [, string iv] ) The first prototype is when linked against libmcrypt 2.2.x, the second when linked against libmcrypt 2.4.x or higher. The mode should be either MCRYPT_ENCRYPT or MCRYPT_DECRYPT. This function should not be used anymore, see mcrypt_generic() and mdecrypt_generic() for replacements. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki udało się. Manual też mi już działa.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:52 |