![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Mam taki dosć duży problem. Wyciagam pewien string który wygląda mniej więcej tak: {1|nazwa|wartość}{2|tylko nazwa}{3|znowu nazwa|i wartość} itd. i teraz chcę wyciągnąć je do dwóch tablic: pierwszej, tej tylko z nazwą, i drugiej z nazwą i wartością. [php:1:7cd2f98e4e]<?php preg_match_all("|{(d{1,})|([.^|]*)|([.^|]*)}|U", $product[product_profile], $prfl_l, PREG_SET_ORDER); preg_match_all("|{(d{1,})|([.^|]*)}|U", $product[product_profile], $prfl_s, PREG_SET_ORDER); ?>[/php:1:7cd2f98e4e] Tak zbudowałem wyrażenia, ale one nie działają. Wiem, że problem jest w tym: [.^|] - chodziło mi o to, żeby nie dopasowało mi przypadkiem stringu {x|nazwa|wartość} do drugiej tablicy, ale to nie działa. Jak można to rozwiązać? Z góry dziękuję za odpowiedź |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jak można to rozwiązać?
[php:1:b2fb69f9b1]<?php preg_match_all('#{d+|[^|]*|[^|]*}#', $product[product_profile], $prfl_l); preg_match_all('#{d+|[^|]*}#', $product[product_profile], $prfl_s); ?>[/php:1:b2fb69f9b1] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie, działa.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:43 |