![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
moje pytanie związane jest z tym, że zawsze moje strony znajdowały się na serwerach ustawionych na register_globals on. Wysyłam zmienne do pliku php poprzez link / adres: blablabla.php?zmienna=.... Czy odbierać je poprzez $_GET, $_REQUEST czy jakieś inne jeszcze sposoby są, które nie będą zmuszały mnie do zmiany całego kodu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wartości zmiennych przekazywanych poprzez adres najlepiej odczytywać z tablicy superglobalnej $_GET i raczej nie ma innej możliwości (typu obejście odwołań do tablic superglobalnych) przy register_globasl = off. Żeby uniknąć takich problemów zawsze pisze się z wykorzystaniem tablic superglobalnych, bo później mogą być problemy takie jak Twoje.
Ten post edytował cim 27.12.2006, 15:01:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niewiem czy dobrze czaje ale możesz dopisać w kodzie na górze
$zmienna=$_GET['zmienna']; i nie bedziesz musiał zmieniać całego kodu ... chyba :] a jedynie tak aby przekazywał on zmienne przez adres. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$zmienna=$_GET['zmienna'] bedzie ci dzialac zawsze nie waznie od ustawionych register_globals
co do nich nie bedzie juz ich od php6 bo sa niebezpieczne (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:57 |