![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w php siedze kialka dni i musze napisać skrypt który będzie na bieżąco zmieniał wartość w bazie danych(tabeli).
chodzi o to że mam pewną wartość np 100 i co każdą sekunde wartość ta ma się zwiększać o np 2, nawet jak użytkownik nie jest zalogowany na stronie. byłbym wdzięczny jakby ktoś podsunął jakiś pomysł jak to napisać, bo na google szukałem i nie znalazłem:/ jak temat się powtarza to sorka widać przeoczyłem ale również szukałem ![]() dzięki pozdro ..::Fantome::.. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 6 Dołączył: 26.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oj kolego skrypt php wykonuje się tylko przy wejściu na stronę ewentualnie przy kliknięciu czegoś , nie działa cały czas , znaczy nie będzie zliczał na bieżąco jakichś wartości , chyba że mam za małą wiedzę .
Wydaje mi się że powinieneś się odnieść się do jakiegoś zewnętrznego źródła na przykład zegara w którym wartość jest na bieżąco zmieniana , możesz w tym celu skorzystać na przykład z funkcji : Kod <?php
echo date('m/d/y'); ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Nie widze innej możliwości: Cron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Można jeszcze rozważyć działanie typu "czego oczy nie widzą, tego duszy nie żal". Uzależnić tę zwiększaną liczbę od czasu i przy każdej próbie odwołania się do niej zwiększać jej wartość hurtowo na podstawie wyliczenia ile sekund minęło od ostatniego zwiększania (osobne pole w bazie).
Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:52 |