![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam ten sam problem z 5.16 - dodam że działam na Windzie na module
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2003 Skąd: Giżycko / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po wstawieniu do skryptu nie zadziałało (sprawdzalem to nawet wczesniej)... co mnei zdziwiło, dopiero po modyfikacjach w php.ini dziala. Tylko gdzie ja przeczytalem ze E_STRICT zawiera w sobie E_ALL hm.
tak czy siak, solved. dzieki edited a jednak nie, błędy faktycznie, wyswietlają sie, ale tylko w pliku 'glownym' we wszystkich includowanych juz komunikatów nie uznaje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a daj moze to zamast ini_set
ini_set("display_errors","on"); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam ten sam problem.
PHP INI display_errors: E_ALL displey_errors = on Gdy są jakieś błędy to po prostu nic nie wyświetla, nawet jak było wcześniej jakieś echo czy coś. Może to wina apacha albo firefoksa? @EDIT: Kurczę, mam dokładnie ten sam problem co ActivePlayer. Nie wywala błędów z załączanych plików. Ktoś wie co z tym zrobić? Czy może potrzebna jest dodatkowa opcja w php.ini? Ten post edytował Asmox 14.03.2010, 19:18:27 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 5 Dołączył: 10.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a wywołaj phpinfo() i sprawdź wartości "display_errors" i "error_reporting"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat display_errors On On error_reporting 2039 8191 Pierwsza wartość to lokalna (local value), a druga to główna czy coś (master value) Czy naprawdę nikt nie wiem co z tym zrobić? Może powinienem przeinstalować php i apacha? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 13 Dołączył: 12.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, moje ustawienia na najnowszym PHP 5.2
Kod [development] allow_call_time_pass_reference = 0; display_errors = 1; display_startup_errors = 1; error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE | E_STRICT; html_errors = 1; log_errors = 1; magic_quotes_gpc = 0; max_input_time = 60; output_buffering = 4096; register_argc_argv = 0; register_long_arrays = 0; request_order = "GP"; session.bug_compat_42 = 1; session.bug_compat_warn = 1; session.gc_divisor = 1000; session.hash_bits_per_character = 5; short_open_tag = 0; track_errors = 1; url_rewriter.tags = "a=href,area=href,frame=src,input=src,form=fakeentry"; variables_order = "GPCS"; [production:development] display_errors = 0; display_startup_errors = 0; error_reporting = ~E_ALL & ~E_DEPRECATED; html_errors = 0; session.bug_compat_42 = 0; session.bug_compat_warn = 0; track_errors = 0; wszystko oprocz error_reporting jest ustawiane poprzez ini_set, error_reporting natomiast jest ustawiany przez funkcję już wyżej wymienioną o tej samej nazwie. |
|
|
![]()
|
|
Niestety przeinstalowałem apacha php użyłem Twoich ustawień - i nic
![]() @EDIT Wiecie co to chyba nie jest wina serwera tylko skryptu - coś jakby blokował te rzeczy. Testy plików dołączanych z błędami wypadły pozytywnie tj. interpreter wywalał błędy. Natomiast nie wiem jak to zrobiłem, ale w mojej aplikacji coś jest nie tak. Oto jak powinien wyglądać przebieg: index.php -> Ładuj kontroler -> Ładuj "biblioteki" index.php
homeController.php
Nie wiem w ogóle o co chodzi - może chodzi o to że dałem @include i już w ogóle nie chce pokazać błędów? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam podobny problem. w php.ini display_errors = On i error_reporting = E_ALL. Kiedy uruchomie skrypt z konsoli php -f to prawidlowo wyswietla bledy, ale w przegladarce nic sie nie wyswietla:/ Reinstall php nie wiele dal, probowalem z ustawieniami icetique, lecz wciaz to samo:/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 1 Dołączył: 7.03.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a moze jest ustawione w .htaccess?
.htaccess ma pierwszeństwo. php_value error_reporting On php_value display_errors On |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w .htaccess bylo tylko przekierowanie wlaczone, zreszta sprawdzilem i bez htaccess i z wpisaniem podawanych przez Ciebie wartosc, niestety nic sie nie zmienia:<
Kod <?php //error_reporting(E_ALL); //ini_get("display_errors"); echo 'test'\p; ?> Daje przez php -f: Parse error: syntax error, unexpected T_NS_SEPARATOR, expecting ',' or ';' in /var/www/html/hta/index.php on line 4 A w przegladarce wciaz nic, zreszta sprawdzalem pod ff/chrome/opera/konqueror i wciaz jest to samo Nie wiem nawet gdzie szukac:/ Ten post edytował pag-r 21.05.2010, 12:52:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę odświeżyć temat.
Mam dokładnie ten sam problem co @pag-r na Mandrivie 2010.0 . Na początku używałem php z pakietów mandrivy. Potem się zdenerwowałem i przesiadłem się na XAMPP gdzie występuje ten sam problem tzn PHP wyświetla błędy tylko wywołanego pliku, ale nie już includowanych. W konsoli błędy są widoczne. Czego to może być przyczyna ? -------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usuń @ z kodu, bo one ukrywają błędy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko że ja nie używam @
Teraz przesiadłem się na ubuntu i jest to samo. W konsoli błędy są pokazywane... -------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A... restartowałeś w ogóle serwer HTTP po zmianach w pliku php.ini?
Ten post edytował mls 27.06.2010, 20:11:44 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 1.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam, że odświeżam, ale do jasnej cholery mam to samo.
Ustawione:
I NADAL nie raportuje tego co powinien, wyrzucił pare noticów, robie specjalnie błąd składniowy a on NIC, NIC - wth? Sprawa ma się tak na linuxie jak i na xamppie na windowsie. Potrafi mi ktoś wytłumaczyć co sie dzieje? Co tutaj nawala? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 2 Dołączył: 23.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tez dzisiaj przeszedłem na ubuntu i nie wyswietla mi bledow, a jak zrobie specjalnie np uzyje nieznanego polecenia to poprostu jest biała strona... ktoś rozwiazal taki problem?
Ja mam troche inna sytuacje bo w etc/php5/cgi/php.ini sa ustawione display_errors On a gdy wywołam phpinfo() to jest dla locala i master Off.. restartowałem serwer Ten post edytował pain3hp 1.07.2011, 17:27:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popatrz czy nie sa zakomentowane np: "; dissp_err on"
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 19:08 |