![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, mam tabele bazy danych o takiej strukturze:
KategorieMenu
Jeśli jakaś kategoria jest główna to "KategoriaGlowna" ma wartość "-1" w przeciwnym wypadku jest tam identyfikator nadrzędnej kategorii. Wysyłam do bazy mysql takie zapytanie:
Dostaję tablicę i teraz chciałem zacząć to wyświetlać w smarty za pomocją {section} No i drzewko kategoria pod nią podkategorie i dopiero następna głowna uzyskuję bez problemu. Jednak mam problem z wcześniejszym sprawdzeniem czy kategoria główna ma jakieś podkategorie czy też nie. Od tego zależy czy będę z niej robić link czy też nie(lub akcja do pokazania podkategorii) Z tego zapytania Dostaje takie poza:
W smarty wyświetlam to tak: Otrzymuję liste na której zaznaczone są główne i podkategorie nie ma z tym problemu. Nie wiem tylko jak mam sprawdzić wcześniej przed wyświetleniem czy ta kategoria główna będzie miała jakieś podkategorie i wtedy nie robić niej linka lub nie będzie i wtedy link do odpowiedniego miejsca. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 04:21 |