![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2006 Skąd: Będzin / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem sobie taki kodzik:
no i najpierw działał, a pozniej postanowilem dopisać tworzenie folderu i przestał działać. Error: Warning: mkdir() failed (No such file or directory) in c:\program files\easyphp\www\portal\pages\upload.php on line 44 Błąd! Poinformuj admina! Jest to ta część kodu: if(!file_exists($dirsendfile.$name)){ mkdir($dirsendfile.$name, 0666); } Pomóżcie Ten post edytował matty7 23.12.2006, 20:58:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprobuj tak :
$dirsendfile = "c:\\program files\\easyphp\\www\\portal\\download\\usersfiles\\"; jako sciezke bezwzgledna. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2006 Skąd: Będzin / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale to działało, i działa. A nawet jeśli to adres podaje user na stronie...
Sam pytam, sam odpowiadam(zupełnie jak u mnie na historii, gdy mnie nie ma:D)... otóż dla ciekawskich poprawny kod wygląda tak:
Super działa... ale nie przenosi pliku(move_uploaded_file)... pomóżcie... niby błędu nie ma ale nie przenosi.. tylko pokazuje: Błąd! Poinformuj admina! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Sprawdź uprawnienia katalogów.
2) Spróbuj zamiast move_uploaded_file dać zwykłe copy" title="Zobacz w manualu php" target="_manual 3) Sprawdź konfiguracje serwera. 4) Daj na mnszę. Aha już wiem: 47 linijka: $_FILES['a']['name'] zamień na $_FILES['a']['tmp_name'] Ten post edytował legorek 24.12.2006, 00:00:37 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:53 |