![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:ef3b301b80]<?php
include "sciezki.php";//Stworzenie tablicy z adresami dokumentów if ($id==""){$id=1;}//Jeśli zmienna $id nie posiada wartości to zostaje jej przypisana wartość domyślna if (file_exists($plik[$id])){ //Sprawdza czy plik, do którego chcemy się odwołać istnieje include $plik[$id]; //Jeśli tak to dodaje jego zawartość do strony }else{//Jeśli nie to wyświetla stosowny komunikat echo "<h3>Błąd 404</h3>"; echo "<p>Plik nieistnieje.</p>"; } ?>[/php:1:ef3b301b80] to jeden plik index.php [php:1:ef3b301b80]<?php <? $plik[1]="aktualnosci/aktualnosci.php"; $plik[2]="gry/gry.php"; $plik[3]="galeria/galeria.php"; $plik[4]="mp3/mp3.php"; $plik[5]="pobieralnia/pobieralnia.php"; /*Itd. Według wzoru: $plik[numer_dokumentu]="sciezka/do.niego"; */ ?>[/php:1:ef3b301b80] sciezki.php [php:1:ef3b301b80]<?php $menuplik = "menu/".$menu."nazwa_menu.txt";//Wskazanie pliku z menu If (file_exists ($menuplik)) {//Sprawdza czy plik z menu istnieje $bazamenu = fopen($menuplik, "r");//Otwiera plik menu do odczytu $nazwamenu = chop(fgets($bazamenu, 1024)); echo ("<p align="center"><b>.:".$nazwamenu.":.</b></p><p align="center">"); while (!feof($bazamenu)) { $etykieta = chop(fgets($bazamenu)); $adres = chop(fgets($bazamenu)); echo ("<a href="".$adres."">".$etykieta."</a>"); } echo "</p>"; fclose ($bazamenu); } ?>[/php:1:ef3b301b80] nazwa_menu.txt dziwi mnie jedno u programistów którzy piszą artykuły niepiszą dokłądnie i nie wiem jak ten skrypt działa dokładnie link do strony http://www.visualweb.vitawa.com/?id=inform...ndex.php&show=2 tu ma być Strona w php. odpowiedzcie mi jak to ma się składać i czy ktos zna lepsze wykorzystanie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:43 |