![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 507 Pomógł: 2 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chcalem zintegrowac Mambo z PhpBB i znalazlem w sieci szczatkowe informacje na ten temat. Widze, ze wiekszosc ludzi ma z tym problem.
Chodzi o rejestracje w Mambo tak aby dodano tez usera do bazy Phpbb. Dodalem w pliku rejestracyjnym M
Do M dodaje usera bez problemu a do PBB dodaje ale z user_id = 0. Wynikiem tego jest to, ze oczywiscie nie doda sie drugi raz usera bo nie pozwoli stworzyc kolejnego 0. Czy to jest problem bazy, ze nie ma ustawionego auto numerowania ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy nie ustawiono numerowania to sam musisz zobaczyć w bazie.
Kiedyś coś takiego zintegrowałem i działało więc da się napewno. Jeżeli masz ustawione numerowanie rekordów przez auto_increment to możesz zmienić sposób wpisu rekordu do bazy
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 507 Pomógł: 2 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzieki bardzo pomoglo "auto_increment"
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 347 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2005 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Radze przesiasc sie na Joomle (nowsza wersja Mambo), w pakiecie JoomlaPE jest chyba od razu zintegrowane phpbb2
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Joomla na ta chwile mnie nie zadawala
![]() Mam pelno swoich rozwiazan wiec wole "Mateczke" Mambo ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 347 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2005 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.joomlahacks.com/component/optio...c,select/id,51/
nie wiem czy pojdzie z mambo bo nie testowalem, ale mozesz zobaczyc ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 13:29 |