![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 3 Dołączył: 4.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mianowicie nie wiem czemu nie chce mi zwrucic najwyzszej daty z tabeli, a zapytanie wyglada tak:
a odp postgresa wglada tak: Cytat ERROR: argument of AND must be type boolean, not type date
Stan SQL:42804 Ten post edytował jezoo 19.12.2006, 12:37:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat nie wiem czemu nie chce mi zwrucic najwyzszej daty z tabeli no chyba ci wyraźnie napisal:Cytat ERROR: argument of AND must be type boolean, not type date argumenty dla AND muszą byc boolenem a nie datą. a przeciez max(data) to tez data a nie boolean. powinno chyba byc: data = max(data). piszę "chyba" gdyz na temat PostgreSQL wiem tyle co nic. Po prostu zgaduje -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 3 Dołączył: 4.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
manual nigdy nie gryzie
![]() w koncu znalazlem jak ma wygladac poprawnie zapytanie z wykozystaniem funkcji MAX. manual mowi: Cytat (...)funkcja max nie może być użyta z WHERE(...) ma nastepujaca budowe
@nospor dzieki za podpowiec ![]() Ten post edytował jezoo 21.12.2006, 21:07:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 06:30 |