![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem, zabralem sie za robienie menu kategorii sklepu, a jak wiadomo kategorie moga sie zagłębiać chodzi mi żeby móc osiągnąć np.taką strukturę:
kategoria1 >>kategoria3 >>kategoria5 kategoria2 kategoria4 >>kategoria6 kategoria7 Napisalem sobie taki kod, nie jest to oczywiscie jakis profesjonalny kod gdyz jestem poczatkujacy.
struktura tabeli kategorie wyglada nastepujaco kategoria KAT_ID - klucz glowny, identyfikator kategorii KAT_Nazwa - nazwa kategori (przykladowo kategoria1,kategoria2...kategoriaN) KAT_PARENT - jezeli jest rozny od 0 , to znaczy ze kategoria jest rodzicem innej kategorii KAT_Opis - opis kategorii wszystko teraz niby działa, ale problem tkwi w tym miejscu pokaz_childa(pokaz_childa($userdata['KAT_ID'])); - to jest troche bez sensu, bo dziala tylko do 2 poziomu zaglebienia czyli np kategoria 3 jest dzieckiem kategorii1 a kategoria5 jest dzieckiem kategorii 3, gdy dodam dziecko kategorii 5 to juz to rozwiazanie nie daje efektu nie wiem, moze mozna to zrobic jakos rekurencja, ja narazie nie mam pomyslu, moze ktos obeznany moglby pomoc jakos, w podgladzie bbcode chyba nie pokolorowal tego kodu jak to mialo by byc, nie wiem dlaczego pzdr |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:17 |