![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
do tej pory stosując mvc miałem zasadę, że nazwą kontrolera jest katalog, a akcją jest klasa w tym katalogu. Czyli np. w katalogu admin jest opcja addProduct i removeProduct itd itp. Zauważyłem jednak, że większość frameworków ma domyślnie konstrukcję taką, że jest jeden katalog na kontrolery i kontroler to nazwa klasy a akcja to nazwa metody w danym kontrolerze. Oczywiście w tych napisanych z głową wszystko sobie można pozmieniać (co zresztą i tak pewnie zrobię), ale i tak mnie to zastanawia. I teraz się zaczynam zastanawiać jaka jest "maksymalna" wielkość pliku w php. Oczywiście chodzi mi o "zdroworozsądkową" maksymalną wielkość, czyli taką aby nie powodowało jakiegoś specjalnego spadku wydajności aplikacji. Oczywiście wiem, że wszystko zależy od serwera itp itd, ale jeśli np. w kontrolerze mam 10 akcji, każda po +/- 200 linii kodu to daje mi to np. 2000 linii - czy to jest dużo? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:07 |