![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Poniższy kod sprawdza wartość komórki typ w tabeli dane dla konkretnego loginu. Chodzi oto że po wyświetleniu strony nie drukuje tabelki pierwszej lub drugie – zależy od wartości pola typ w bazie. Ale po odświeżeniu strony pojawia się za każdym razem. Dlaczego muszę to odświeżać ? Proszę o pomoc ![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się że nie drukuje Ci się bo zmienna $typkonta jest typu array
Jak wsadzisz to w funkcje while to jak się zachowa? Powinieneś użyć chyba funkcji mysql_fetch_row zamiast mysql_fetch_array |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie pomaga nic.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj w while wstawić echo $typkonta;
Sprawdzisz jakie wartości przybiera ta zmienna Rozumiem że na podstawie tego typ konta chcesz określać co to za użytkownik tak? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak - sprawdzam jaki użytkownik i w zależności od tego będą różne linki.
Jestem już w pracy więc wieczorem sprawdzę i odpiszę. Korzystam z krasnala może to przez to. |
|
|
![]()
|
|
witam
![]() Wstawiłem w while $typkonta i nic nie wyświetliło dopiero po odświeżeniu strony. Ale pokombinowałem i teraz jest oki - dodałem %$zalog% z % - pytanie czy tak może być - czy coś się przez to nie rozjedzie. sorki - działa ale źle - po zalogowaniu wyświetla drugie menu a po odświeżeniu pierwsze prawidłowe
Ten post edytował mariuszg 19.12.2006, 09:00:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się że nie drukuje Ci się bo zmienna $typkonta jest typu array... Typu array? Na pewno? Chyba raczej wyniki zwrócone przez funkcję pobierającą rekordy z bazy danych są przechowywane w tablicy, ale zmienna $typkonta, przyjmuje wartość elementu tablicy...Powinieneś użyć chyba funkcji mysql_fetch_row zamiast mysql_fetch_array Aby było ciekawiej, zarówno funkcja mysql_fetch_row(), jak i mysql_fetch_array() zawracają tablicę, lub wartość FALSE. @mariuszg sprawdź, jaką wartość przyjmuje zmienna $zalog, oraz jaki jest wynik tego zapytania:
-------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób przypisujesz dane do zmiennej $zalog i gdzie to przypisanie sie pojawia?
Po uruchomieniu widać, że zmiennej tej nie ma przy pierwszym wywołaniu, możesz to sprawdzić:
A jak zachowuje się skrypt, kiedy zalogujesz się na konto typu "p"? -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
Witam
![]() Działa ![]() Po jej wstawieniu wszystko dział. Teraz kod wygląda tak:
nie kumam tych sesji Wielkie dzięki za pomoc ![]() Ten post edytował mariuszg 20.12.2006, 11:31:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 5 Dołączył: 17.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrob tak
![]()
bo w koncu pobierasz tylko jedna wartosc z bazy to poc petla while ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Dzięki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:46 |