![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chcąc minimalnie chociaż ukryć w bazie danych hasła, do zapisywania ich używam polecenia:
I bardzo ładnie powoduje mi on zakodowanie hasła do ciągu np. takiego: 6baecde462cdb51c i super jest - gra muzyka. Do logowania mam stworzoną tabelę'tmp_hasla', gdzie ładuję na chwilę hasło podane z formularza logowania, również używając PASSWORT(). Teoretycznie powineinem mieć identyczne zapisy: w tmp_hasla i w tabeli z użytkownikami. I to działa. Ale co jakiś czas robią się dziwna rzecz. Już raz tak miałem, ale problem zniknął, zanim miałem czas się nim zająć, więc zapomniałem o tym. Teraz jest znów. Sprawa polega na tym, że w 'tmp_hasla' po zastosowaniu polecenia PASSWORD() pojawia mi się, zamiast powyższego ciągu, coś takiego: Kod *F7EF30EFED1E8C20906 Uniemożliwia to logowanie, a wiem na pewno, że hasło, które podaje jest stuprocentowo dobre. Czy ktoś wie, co się dzieje? I jak z tym walczyć, i temu zaradzić? Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:00 |