![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 12 Dołączył: 11.01.2005 Skąd: Zduńska Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem Mandrivy 2007 (od b. niedawna ;] może 3-4 dni ;], wcześniej windows). Jako, że nie wyobrażam sobie życia bez php ;] odrazu wziąłem się za instalowanie serwera xampp w wersji na lina (wiem, że w mandrivie to jest w paczkach, ale jakoś mi tam coś nie pasuje, pozatym xampp ma wszystko czego potrzebuję ![]() Zainstalowało się (tak myślę) poprawnie, po wpisaniu http://localhost/ zostałem przekierowany do folderu xamppa (do czegoś w rodzaju panelu sterowania). Ok. Wszystko pięknie i ładnie, wywalam index.html, tworzę index.php i... ZONK ;] Przekierowanie na localhost/xampp/ nadal jest aktywne. Jednak po wpisaniu localhost/index.php już nie ;f Przeglądałem również plik httpd.conf itp. jednak niczego nie znalazłem :/ Czy wie ktoś o co chodzi? Z góry dzięki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze proponuje na linuxie nie używam xampp bo tak samo masz gotowe pakiety apache php i mysql.
Po drugie nie wiem jakie masz ustawienia w xampp Po trzecie na jakich prawach pracujesz (root?) czy jakiś inny? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 12 Dołączył: 11.01.2005 Skąd: Zduńska Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Po pierwsze proponuje na linuxie nie używam xampp bo tak samo masz gotowe pakiety apache php i mysql. Powiedzmy, że się uparłem ;] Cytat Po drugie nie wiem jakie masz ustawienia w xampp Fabryczne ![]() ![]() Ew. jeśli o to chodzi, to uruchamiam Apache z SSL (domyślne /opt/lampp/lampp start) Cytat Po trzecie na jakich prawach pracujesz (root?) czy jakiś inny? Xamppa uruchamiam jako root, jednak do localhost'a odwołuję się jako zwykły, szary, defaultowy użytkownik ![]() EDIT: Plik index.html usunąłem oczywiście z katalogu /opt/lampp/htdocs/ (tam gdzie jest min. folder xampp do którego mnie przekierowuje) EDIT2: OK, wszystko już chodzi, chociaż nie mam zielonego pojęcia, co zrobiłem ;] Dzięki za pomoc Ten post edytował Virti 17.12.2006, 16:20:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 14:33 |