![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Na wstępie przyznam że w php raczkuje. Potrzebuje skrypcik ,który robił by następującą rzecz: Z formularza (dość obszernego) odbierał wszystkie dane....przerabiał je i zapisywał do pliku txt, tak aby plik txt po którymś kliencie wyglądał mniejwiecej tak: imie=marek konsole=tak PC=czasami kalkulator=nie laptop=nie ------------------- imie=ewa konsole=tak PC=czasami kalkulator=nie laptop=tak --------------------------- imie=tadzio konsole=tak PC=czasami kalkulator=tak laptop=nie ![]() ![]() Napisałem taki skrypcik(a własciwie skopiowałem z jakiegoś forum i zmieniłem nieco): formularz.html plik.php
Teraz kilka pytań .. : dlaczego po pierwszym uruchomieniu powstał na serwerze plik baza.txt a gdy go usunąłem, odpalając ponownie skrypt plik ie tworzy sie ![]() dodam nawet że udało mi sie stworzyć baza txt z 2 wpisami tzn z dwoma pozycjami z formularza ale jak napisałem plik baza przestał sie tworzyć ,kiedy ja nic nie zmieniałem w tresci stron.. ![]() a co do samego odbierania i przekształcania to osobiście na początku kombinowałem jak tu odebrać od pierwszej stronki taki ciąg co na mailto wychodzi w mailu (czyli np imie=tadzio&konsole=tak&PC=czasami..) i rozbić jakoś przez explode.. pozatym mam jakieś takie przeczucie że bede musiał zrobić to przy urzyciu tablic albo nawet bazy danych .... Prosił bym o pomoc najlepiej kompleksową.... a szczególnie o odpowiedz dlaczego plik nie chce sie już tworzyć Bardzo dziekuje z góry i pozdrawiam Ten post edytował llooll19 17.12.2006, 21:17:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A poczytałeś o atrybutach danych w poleceniu fopen()?
Po co zmieniasz chmod w kółko?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuje za zainteresowanie !
![]() " " Czy mógł bym Cie Wipo prosić o ciutke komentarzy miedzy wierszami ponieważ troszke to dla mnie czarna magia ![]() Gdy już bede miejwiecej wiedział jakim algorytmem mam sie posługiwać wtedy pod odpowiednim kątem przetrzepie manuala... Z góry dziekuje i pozdrawiam Ten post edytował llooll19 17.12.2006, 21:16:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuje za zainteresowanie ! ![]() A ja z góry dziękuję za zainteresowanie Regulaminem oraz zasadami panującymi na forum Przedszkole. Proszę poprawić swoje posty umieszczając kody źródłowe w odpowiednich tagach bbCode. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak apropos to wszytko i wiece więcej wie wójek Google - wystarczy go zapytać -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wiem że google wie najwiecej i jestem jego zwolennikiem ale najpierw chciałem wiedzieć czego konkretnie szukać.
Tak czy owak bardzo jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam ![]() Wszysciutko pięknie śmiga ... jest tylko jede malutki problem dlaczego mi w pliku tekstowym zamiast przechodzić do kolejnej linii wstawia małe kwadraciki ? z góry dziekuje za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Bo pewnie żejesz z Billem zapan brat i musisz wiedzieć że w Windzie znak nowej linii to #13#10 a nie jak w linuxie #10
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 09:59 |