![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem. Otóz mam jedna sesje i chce stworzyc drugą. Czyli w tej chwili mamy 2 sesje. Chce teraz w jednej z nich zmienić wartość i wtedy musze uzywac session_destroy i poprzednie sesje znowu przypisywać... Nie da się zrobić tego jakoś inaczej? Pozdrawiam
-------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale co chcesz zmienić w sesji.
Jak jakieś pole to $_SESSION['pole']=$nowa_wartosc -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie bardzo rozumiem...
masz dwie sesje na tej samej stronie? nie bardzo rozumiem po co... a czy te sesje mają przynajmniej inny session id? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiec to wyglada nastepujaco:
mam sesje: $_SESSION['language'] i $_SESSION['kraj'] Uzytkownik jest autmatycznie przypiswany do kraju i jezyka i sesje do tego maja konkretne wartosci, np. $_SESSION['language']=PL; i $_SESSION['kraj']=PL; Problem polega na tym, ze jak chce zmienic np. jezyk: $_SESSION['language']=GB; i $_SESSION['kraj']=PL; to wtedy musze usunac sesje i session_start() co niszczy mi sesje kraju. Da sie zmienic wartość sesji $_SESSION['language'] bez usuwania sesji $_SESSION['kraj'] ![]() -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak na moje oko to mylisz sesje z zmiennymi
![]() po co niszczyc sesje nie bardzo wiadomo oco ci chodzi jak chcesz zmienic jezyk to robisz to tak: $_SESSION['language']=GB; co ma do tego $_SESSION['kraj'] ![]() ![]() skonkretyzuj swoj problem ! -------------------- Pozdrawiam
kriqs mam nadzieje ze pomoglem :) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:53 |