![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Baza danych MySQL - 4.1.21-log nie realizuje mi z nie wiadomo jakich przyczyn najprostszego zapytania: mam cos takiego numer varchar(10) latin2_general_ci Nie Przeglądaj różne wartości Zmień Usuń Podstawowy Jednoznaczny Indeks Pełny tekst rodzaj varchar(20) latin2_general_ci Nie Przeglądaj różne wartości Zmień Usuń Podstawowy Jednoznaczny Indeks Pełny tekst miasto varchar(255) latin2_general_ci Nie Przeglądaj różne wartości Zmień Usuń Podstawowy Jednoznaczny Indeks Pełny tekst dzielnica varchar(255) latin2_general_ci Nie Przeglądaj różne wartości Zmień Usuń Podstawowy Jednoznaczny Indeks Pełny tekst no i dane id numer rodzaj miasto dzielnica 5 WD0005 rent Wroclaw sienkiewicza i nie rozumiem dlaczego zapytanie select * from dom where numer='WD0005' nie wyrzuca mi zadnego rekordu, ani zadne tego typu zapytanie. Dlaczego tak sie dzieje? Na localhoscie gdzie mam MySQL w wersji 3.x.x to normalnie dziala. Cos jest specyficznego w tej wersji MySQLa ktora podaje? Prosze o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co tu podałeś to nie ma powodu żeby cokolwiek nie działało.
-------------------- urzenia.net
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dokładnie tak, ale mimo to nie działa pomimo iż w starszej wersji mysqla działa. Może chodzi o jakieś porównywanie znaków?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj dokładnie zapytanie jakim tworzyłeś tabelę, i dokładnie SQL jaki zapodajesz. Jak to czegoś nie rozjaśni, to nikt Ci nic więcej nie pomoże, bo to może być jakiś problem z instalką MySQL.
-------------------- urzenia.net
|
|
|
![]()
|
|
nie działa mi to na dwóch serwerach komercyjnych. Zarowno z poziomu php jak z phpmyadmina, po prostu. Kopiuje nawet wartosc zapisana w tabelce w bazie wklejam ja i nic. Mysql error nic nie pokazuje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 20 Dołączył: 20.04.2004 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A próbowałeś z warunkiem
where numer like 'WD0005' ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@luki100011: próbować sobie można, to zapytanie powinno działać tak jak jest skonstruowane.
@Civil: założyłem sobie tabelkę:
zadałem zapytanie:
No i jedyne co mogę stwierdzić: SOA#1. Wersja MySQL: 4.1.18-log. -------------------- urzenia.net
|
|
|
![]()
|
|
wiem co bylo zle, dodawalem te numery do bazy tak:
i pomimo iz byly w niej fizycznie zapisane to baza ich nie widziala w szukaniu. To chyba jakis bug MySQL. Zamienilem na $numer = str_pad($numer, 4, 0, STR_PAD_LEFT); i jest dobrze. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:07 |