![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuje prostego skryptu ktory bedzie zamienial w bazie danych wszystkie slowo z www.minigry.bee.pl na www.gierki-online.xorg.pl
Moge to zrobic sam np. Skopiowac cala baze danych, otworzyc ja w notatniku i dac edycja i zamien(ctrl+h) i wpisac znajdz www.minigry.bee.pl i zamien www.gierki-online.xorg.pl. Ale chce zrobic to bez kopiowania bazy danych. Jak to zrobic? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. php + sql - pobrać dane z bazy where pole like '%ten Twoj link%'
2. php - zamienić stringi 3. php + sql - update ![]() wszystko i proste Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proste, abstrachując od tego, że można to samo wykonać jednym zapytaniem SQL. Nie powiem jakim, bo wystarczy zajrzeć do dokumentacji żeby znaleźć dwie rzeczy które są potrzebne. Zalecam przejrzenie, z odrobiną zastanowienia wcześniej, http://dev.mysql.com/
-------------------- urzenia.net
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysz ma rację że nie ma potrzeby mieszać w to php skoro jednym zapytaniem można to pozmieniać.
Na stronie mysql-a w dziale stringi poszukaj -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@xerox91 skorzystaj z instrukcji UPDATE.
-------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 4 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co, jeżeli ten adres jest tylko częścią pola, cwaniaku?
![]() -------------------- Albi's Jogger - z pamiętnika młodego programisty
Orodlin Team Member |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co, jeżeli ten adres jest tylko częścią pola... Mam wrażenie, że właśnie o to chodzi. To gratuluję...Ja nie odniosłem wrażenia, aby chodziło o część pola. Sam chętnie bym się dowiedział, jak to zrobić Prawie tak samo, jak napisałem. Dodatkowo użyj funkcji MySQL REPLACE (warunek WHERE być może będzie wtedy zbędny).Mam nadzieję, że jej prawidłowe użycie nie będzie stanowiło problemu... [EDIT] Nie używaj słów, których nie rozumiesz! Cwaniak (wg. słownika języka polskiego) - człowiek przebiegły, radzący sobie w każdej sytuacji, często czyimś kosztem. Ten post edytował JaRoPHP 23.12.2006, 15:40:12 -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 16:45 |