![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Podczas uploadu pliku na serwer przez przegladarke nie widac ile juz sie zrobilo i pozostawia mnie to w niepewnosci czy jest jakikolwiek transfer:d jak zrobic pasek postępu uploadu plikow?? taki jak np na rapidshare.de czy sendspace.com pozdrawiam skane |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś tez się zastanawiałem. Zrobiłem mały research i doszedłem do konkluzji, że ładnie działający pasek postępu wymaga modyfikacji oprogramowania po stronie serwera, dla mnie gra nie była warta świeczki. google
Temat był też na forum, radziłbym poszukać. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdzieś widziałem dyskusje na ten temat (może nawet na tym forum, ale nie pamiętam)
w każdym razie... ogólnie chodziło o to, żeby otwierać nowe okno przeglądarki (bo obecne z uploadem pliku musi zostać, żeby plik nadal był wysyłany), które przy każdym odświeżeniu (odświeżenie można ustawić na przykład na 5 sekund) będzie sprawdzał rozmiar tymczasowo utworzonego przez serwer pliku, a z kolejnych odświeżeń możemy już wyliczyć np. prędkość wysyłania itp. pewnie można by to też z ajaxem połączyć (chociaż tam pewnie można to zrobić też innymi metodami - ale ajaxa nie znam, więc nie wiem) ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2005 Skąd: Olesno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak chcesz pasek postępu, to bez spatchowania php sie raczej nie obejdzie.
-------------------- Darmowe pozycjonowanie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze cos takiego w ajaxie
ajax progress bar -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest taki skrypt niestety platny napisany w perlu zastosowanym ajaxem do mierzenia tego postepu, dziala bardzo dobrze, sprawdzalem u siebie. Xupload Pro
-------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:57 |