![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zastanawiam się bo pewnie jest to możliwe by zastosować znaczniki htmla w skrypcie php , pokarze na przykładzie : Przedstawiam skróconą wersję skryptu :
Tyle wystarczy , głównie chodzi o to by np w miejscu kropek wstawić <b> .......... </b> . Wiem że coś da sie zrobić , oczywiście niechodzi mi tylko o pogrubienie , a chciałem zrobić tabelki . Pozdr . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, w kodzie php można umieszczac htmla. 2 najpristsze sposoby: dajesz np. [to bierzesz w apostrofy]
albo coś takiego: [cudzysłow]
Jaka jest różnica? Imterpreter nie szuka zmiennych w ciągu ujętym w apostrof, ale skrypt wykonuje się szybciej nie ten w cudzyslowiach, bo tam szukane sa zmienne. Jeśli chcesz uzywac cudzyslowow, i w stringu masz np. to muszisz przed każdym " (cudzyslowem) dać backslasha, czyli wtedy to wyglada tak:
Nie wiem, czy Ci to dobrze wytłumaczyłem, ale najważniejsza jest praktyka, więc pokombinuj sobie ![]() Ten post edytował kelis 14.12.2006, 16:51:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Biorąc pod uwagę, ze php służy właśnie do tego, aby mieszać go z html'em, postanowiłem zadać ważkie pytanie do Twojego posta.
Pytanie brzmi: "I co?" Może teraz wyjaśnisz więcej? Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Cysiaczek: Do kogo jest skierowane Twoje pytanie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No w twoim przypadku to zadziała , mi dokładnie chodzi o :
Tak jak wyżej formularz wysłany na email przychodzi ze znacznikiem <b> po wrzuceniu tego w "/ , "" mam błąd w wyświetlaniu strony : Parse error: syntax error, unexpected '>' |
|
|
![]()
|
|
Nie za bardzo wiem, o co Ci chodzi, ale może prosty przykład coś Ci pomoże.
Powiedzmy, że mamy jakiś formularz na stronie i kilka elementów do wypełnienia: Imię i nazwisko. Dane wysyłamy postem. Nie bede pokazywal tutaj formularza, bo chyba wiesz o co chodzi ![]()
nie wiem, czy to sie przyda, nie wiem, czy dobrze rozumiem o co Ci chodzi ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 15:47 |