![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Pracuje obecnie nad projektem w smarty oraz php5. Jako że jest to projekt szablonowy, includuje wiele plików. Założmy że mam taką strukture index.php - admin.php - blog.php I teraz w index.php deklaruje jakas zmienna sesyjna, i ona pracuje ok;) nastepnie w blog.php ustawiam jakas zmienna sesyjna, smarty mi ja ladnie wyswietla, naciskam button jakis i teraz sa cyrki... Czasem ta zmienna sesyjna jest, a czasem jej nie ma.. ![]() I ja sie pytam gdzie ta zmienna znikła? ![]() Dam może kawałek kodu:
Kod jest w 99% poprawny i przeanalizowany;/ I nie wiem o co chodzi;/ Czasem jest ok z tą zmienną sesyjną a czasem nie;/ Czy ktoś jest wstanie pomóc? Dzięki z góry.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a masz session_start(); na samym początku kodu...?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lub też klijent który odwiedza strone nie ma ustawionego poziomu zabezpieczen prywatność (patrz: cookie), w takim razie trzeba za każdym razem i wszędzie dawać sesje do URL, np:
www.jakiadres.pl?PHPSESSID=session_id(); wtedy potem PRZED session_start(); dajesz session_id($PHPSESSID); -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 05:56 |