![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem pisze sobie skromny skrypt i nie wiem jak przeżucic zmienną z jednej funkcji do drugiej np jak zrobic tak :
Mniej więcej oto mi chodzi możę mi ktoś powiedziec jak przeżucic tą zmienną ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 2 Dołączył: 30.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale to chyba przeżuca mi całą funkcje bo gdy odpalam drugą funkcje to pierwsza sie w niej znajduje
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
taaak. Przerzucac to możecie widłami... nie powiem co : P
Może być? Pozdrawiam. Ten post edytował Cysiaczek 13.12.2006, 22:13:13 -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
piszac
ustalasz co zwraca funkcja po wykonaniu nastepnie za pomoca wyrazenia
dokonujesz przypisania zmiennej $zwrocone wartosci zwróconej przez funkcje funkcja w tym wypadku zostanie wywolana a wynik jej dzialania ( $wynik ) zostanie pzypisany do zmiennej -------------------- Goldenline: Łukasz Rodziewicz
|
|
|
![]()
|
|
Problem nadal aktualny więc tak najpier zrobiłem jak napisał Cysiaczek ale wyskoczył mi błąd :
Cytat Warning: Missing argument 1 for show_hashcode(), called in Później spróbowałem medoty empathona ale przenisi mi całą funkcje a nie tylko zmienną ![]() Ma ktoś jeszcze pomysł ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Nie. To co napisał ~empathon i ja - działa. Masz gdzieś indziej błąd - pokaż kod.
Nie przekazałeś zmiennej do funkcji. Ten post edytował Cysiaczek 13.12.2006, 22:34:08 -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Prosze :
Mam nadzieje że tyle wystarczy ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze możesz użyć zmiennej globalnej,
co prawda nie jest to zalecane, ale początkującemu programiście tak może być łatwiej Ten post edytował php programmer 13.12.2006, 22:56:09 |
|
|
![]()
|
|
1. Przed zwróceniem $id w funkcji show_list_hashcode() sprawdź przez print $id, czy ma jakąś wartość (i napisz jaką).
2. Komunikat błędu, który podałeś wcześniej nie pasuje do tego kodu -------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]()
|
|
Błąd nie pasuje bo to jest kod w którym wprowadziłem to co mi napisał empathon a jak sprawdziłem to ma wartośc 2
![]() |
|
|
![]()
|
|
Teraz to już przestałem rozumieć. Skoro jest wartość, to jakie "I co dalej?". Nie rozumiem - znów jakiś bład?
-------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]()
|
|
Wartości zależą odemnie bo w tym całym moim niby skrypcie chodzi o to żeby on mi wyświetlił liste rzeczy z bazy mysql i jak wybirę jakąs to żęby on mi podał resztę informacji o nim a nie tylko nazwe
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 21:08 |