![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Mam problem z moim skryptem w php rozylajacym maile. Zadaje zaptanie do bazy mysql i mam odpowiednia tablice adresow mail. Pozniej w petli while rozsylam maile fukcja mail(). Jesli tych maili jest malo to dziala OK, ale jak jest ich np. ponad 300 to skrypt nie wyrabia i skrypcik php dostaje timeout od serwera www. Bardzo prosze o pomoc jak moge napisac poprawny skrypt rozszylajacy maile. Poniżej podaję mój kod źródłowy: php: <? if(!$sql_sub=mysql_connect("ip", "user", "haslo")) print"Błąd łączenia z serwerem bazodanowym"!"; if(!mysql_select_db ("nazwabazy")) print"Błąd przy wybieraniu bazy danych!"; $tabelka="tabelka1"; $zapytanie="SELECT * FROM $tabelka WHERE (wartosc='abc' OR wartosc='def' OR wartosc='ghi') ORDER BY adresemail"; $wykonaj=mysql_query ($zapytanie); $wiersze=mysql_num_rows($wykonaj); $argument2="...temat..."; $argument3="...treść..."; print"<U>Listowanie adresów email:</U><BR>"; while ($wiersz = mysql_fetch_array ($wykonaj)) { $argument1=$wiersz[2]; if(mail($argument1,$argument2,$argument3,"From: User<user@serwer.pl>","-f user@serwer.pl")) print"".$argument1."<BR>"; else print"Błąd funkcji mail(), najprawdopodobnie zwrot maila z serwera pocztowego!".$argument1."<BR>"; } print"<BR>Wysłano wiadomości:".$wiersze.""; ?> Adresów email jest 350, wiadmości są typy txt każda wielkości 2-5KB. Skrypt się wykonuje kilka minut po czym dostaję błąd serwera nr 500. Część maili dochodzi do odbiorców. Dziekuje za odpowiedz. ![]() Pozdrawiam Wojtek Kaliszak tapis@interia.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:58 |