![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie mam problem gdyż nie wiem jak rozwiązać ustawianie zmiennych sesji.
Sprawa wygląda nestępująco. Mam plik user.php który korzysta z dwóch klas. Jedną z nich jest UsesSession spełniająca funkcje związane z sesjami, między innymi ustwaia smienne sesji w bazie danych. Oraz klasa UserController, która odbiera adres http rozkłada go na części i na podstawie wartości przekazanych w adresie wywołuje odpowiednie metody z wewnątrz klasy. Treść user.php
Jak widać tutaj tworzę obiekt UserSession i sprawdzam czy user jest zalogowany. Problem pojawia się później gdy wewnątrz funkcji w klasie UserController chcę ustawić następną zmienną sesji. Robię to w ten sposób ale coś nie chce to działać. UserController
Może powinienem link do obiekty UserSession zapisać globalnie już w user.php a może to wina czegoś innego. Klasa userSession działa dobrze gdyż już wcześniej ją wykorzystuje. Z góry dziękuję z pomoc. Pozdrawiam -------------------- Slackware 11.0 kernel 2.6.18
php 5.2.0 MySQL 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Maly OT:
skoro uzywasz tych funkcji magidznych to w ten sposob:
albo uzyj tradycyjnych akcesorow: function get( $var ) function set( $var, $value ) -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:49 |