![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam maly problem stworzylem bazke w ktorej przechowywane sa pliki *.pdf. Chcialbym teraz je za pomoca zapytanie "SELECT plik FROM dokumenty WHERE id_dokumenty=1" wyciagnac plik i go otworzyc za pomoaca ADOBE a nie wiem jak sie za to zabrac. Z gory dzieki za rade
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Możesz zdefiniować "stworzyłem bazke" ? W jaki sposób przechowujesz te pliki? W polach tabeli?
Napisz coś więcej Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$dokumenty=mysql_query("INSERT INTO dokumenty (id_dokumenty, dziedzina, rodzaj, tytul, rok_wydania, slowo_klucz, data_dodania, plik) VALUES ...
plik jest podawany jako: type = 'file' To jest przechowywane w tabeli w rekordach. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Aha, czyli po prostu wyciągasz np poprzez unikalny identyfikator (o ile stworzyłeś)
np.
Teraz $result['tytul'] zawiera nazwę dokumentu. Możesz teraz np. przekierować przez header() na odpowiedni plik pdf Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Mam identyfikator id_dokumenty jedoznacznie okresla dany plik.
Ale jak zrobic to przekierowanie aby otwieral dokument. Sorrki za meczenie i dzieki za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
header " title="Zobacz w manualu php" target="_manual
przyklad prosto z manula
-------------------- Goldenline: Łukasz Rodziewicz
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 20:09 |