![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
UDAT:
Cytat(Regulamin) 7. Źródło skryptu nie może przekroczyć 200 kilobajtów. * Wspomniany limit dotyczy tylko kodu źródłowego. Wielkość kodu zawartego w przykładach wykorzystania bibliotek nie jest wliczana. * Zakaz trzymania źródła aplikacji poza plikami liczonymi do wielkości 200 kilobajtów. Co za tym idzie, nie dopuszczalne jest trzymanie źródła aplikacji przykładowo w bazie danych, bądź też ściąganie go z internetu lub innych źródeł. Czyli jeśli oddasz do oceny bibliotekę, która zmieści się w 200Kb, to ją ocenimy, przykład użycia nie będzie brany pod uwagę podczas oceny, choć na pewno pomoże nam dostrzec potencjalne zalety danej biblioteki (a co - my też chcemy, by nam pomagać ![]() -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy zatem dozwolone jest korzystanie z zewnętrznych autorskich bibliotek/klas niepodlegających ocenie i nie liczonych w poczet 200kB?? Nie. Cytat Źródło skryptu to kod z komentarzami, czy kod produkcyjny? Liczone jest źródło bez komentarzy (My sobie już sami usuniemy i sprawdzimy rozmiar.) PS. Też zaraz lecę do empiku (: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę dziwna wydaje mi się forma pola Autor na stronie konkursu, mianowicie
Imie 'login' Nazwsko rozdzielenie imienia i nazwiska wydaje mi się bardzo nienaturalne, może inni też podzielają moją opinię? Ten post edytował php programmer 23.12.2006, 19:39:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Skąd: Skierniewice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
czepiasz się...
przecież to nie ma żadnego znaczenia ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
nikt nie podziela
tak jest na Wortalu od czasu uruchomienia :-) widac jak czesto odwiedzasz wortalik :-0 -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest mozliwosc robienia aktualizacji zamieszczonych projektow w momencie kiedy wdarly by sie jakies bugi w celu ich naprawy?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ludzie oddajecie jakiś projekt na konkurs to powinien być już przygotowany i cały cacy, a nie jakiś 'brudnopis'.
W tej chwili, dajemy możliwość kasacji projektu. Po tej operacji można go dodać na nowo. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Czy jest mozliwosc robienia aktualizacji zamieszczonych projektow w momencie kiedy wdarly by sie jakies bugi w celu ich naprawy? Nie tyle "edycji" tylko usunięcie i dodanie nowego, tj. tego samego tylko z poprawionym bugiem. ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie zamieszczać te biblioteki i do kiedy ?
-------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
A gdzie zamieszczać te biblioteki i do kiedy ? Adres: http://art.php.pl Regulamin: http://art.php.pl/Regulamin/http://art.php.pl/Regulamin/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A to możesz coś napiszę
![]() -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm.. z ciekawszych mam "punFrameworka" - miniframeworka MVC dla punBB 1.3, "php RTWindows" - PHPowego wrappera dla RTWindows (JS) i "ODT 2 XHTM" konwertującego OpenDocument Text do XHTML. Pierwszy "wymaga" punBB, drugi obudowuje nie-mój skrypt JS a trzeci używa nie-mojego szablonu xsl
![]() czy Kod Zabrania się korzystania z zewnętrznych bibliotek/klas (nie autorskich). odnosi się też do kodu JS/XML czy też zależności "biblioteki" ? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
podlega ocenie kod php, możesz tamto dodać po prostu jako przykład obrazujący przykładowe działanie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja mam nieco inne pytanie, bo tak mnie ciekawi:
Cytat Hosting NQ.pl - serwer biznes z domeną .pl + SVN + roczna prenumerata phpsolutions A na jak długi okres hosting? 1 rok, 2 lata, więcej, mniej? Ten post edytował mysz 29.12.2006, 11:44:25 -------------------- urzenia.net
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
1 Rok.
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
To i ja się przyłącze to pytań ![]() Czy mógł bym liczyć na papierek tz. zaświadczenie że startowałem w konkursie(bo na miejsce raczej nie licze;) ). Każdy papierek w podaniu do liceum się przyda ![]() Pozdrawiam Darektbg -------------------- skocz.org - system skracania linków
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy mógł bym liczyć na papierek tz. zaświadczenie że startowałem w konkursie(bo na miejsce raczej nie licze;). Każdy papierek w podaniu do liceum się przyda Chyba se jaja robisz. W liceach na nic nie patrzą (tych lepszych) prócz ilości punktów.![]() Widzę, że dość specyficzne klasy pojawiają się konkursie... To może i ja zastartuję... ![]() -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam już zestaw kilku klas które tworzą spójną całosć
![]() ![]() Cytat Czy mógł bym liczyć na papierek tz. zaświadczenie że startowałem w konkursie(bo na miejsce raczej nie licze;) ). Każdy papierek w podaniu do liceum się przyda Oni będą wiedzieć co to php? Prędzej ktoś doszedłby do wniosku ze to konkurs na temat znajomości BHP ![]() -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam zamiary wstawić mojego FW którego udostępniał będę na OpenSource - na nim chcę oprzeć swojego CMSa również OpenSource. Nawet już domenę projektu wykupiłem.
![]() -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
@cadavre: a jednka, patrzą i to dość mocno, owszem może i w tych lepszych, ale wybieram się do liceum właśnie najlepszego w moim mieście (http://www.zso.tbg.net.pl) @SHiP: myśle, że aż tak żle by nie było. To jak była by możliwość z tym papierkiem ? Pozdrawiam Darektbg -------------------- skocz.org - system skracania linków
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 15:38 |