|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 1 Dołączył: 18.10.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam, chciałbym stworzyć funkcje error, która wywalać będzie błąd na całej stronie i nie będzie przetwarzać jej dalej ale też nie będzie zwracać wcześniejszej zawartości...
prosty przykład : plik index.php...
jeśli $a=1 wyskoczy error, aby dalej nie przetwarzało strony wystarczy exit; ale jak pozbyć się wcześniejszej zawartości strony? Wcześniej korzystałem z funkcji powiązanej z smarty, niestety przy kodzie bez smarty jest bezużyteczne... Lecz jeśli komuś to może podsunąć rozwiązanie to podaje niżej:
Pozdrawiam bne |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 1 Dołączył: 18.10.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
a coś po polsku?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. |
@bne - manual to manual - chcesz programować, to musisz poznać chociaż podstawy angielskiego. Jeśli nie rozumiesz, co jest napisane, to spróbuj zrozumieć przedstawiony tam kod.
Uruchom to i zobacz co się stanie.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
|
Nie wyświetla mi "cos" ale jakie to ma mieć niby zastosowanie w mojej funkcji error ?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. |
Cytat ale jak pozbyć się wcześniejszej zawartości strony? Właśne tak. Strone zaczynasz od ob_start(); i jeśli jest error, to przed wywołaniem exit() wywołujesz ob_end_clean(). Czyli wszystko, co zostało do tej pory zbuforowane zostanie usunięte i się nie wyświetli. Przykład:
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
|
Ok, dzięki zrozumiałem, zaraz wszystko przetestuje...
edit ... zrobiłem tak : na końcu headera ob_start(); i funckcja:
i wszystko śmiga elegancko, dzięki za pomoc... Ten post edytował bne 10.12.2006, 16:09:32 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 21:53 |