![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czy da się z jakiś sposób załadować zewnętrzny plik js przez onclick ? np.<span onclick="...">Załaduje plik JS</span> ?
-------------------- Boże broń przed plagą, zarazą, trądem, wiedzą z kursów php oraz przed dziećmi neostrady
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co chcesz tak robić ? Nie łatwiej załadować wszystkie pliki od razu a potem wywoływać funkcje ?
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wiem że to jest nie poprawne i bez sensu ale w moim przypadku to jedyna możliwa opcja.
Chodzi mi poprostu o to czy tak się da ?w jaki kolwiek sposób ? -------------------- Boże broń przed plagą, zarazą, trądem, wiedzą z kursów php oraz przed dziećmi neostrady
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiedz co chcesz osiągnąć w ten sposób. Pewnie się da to zrobić, ale być może wykorzystanie tego w sposób jaki sobie wymyśliłeś nie będzie możliwe.Ładujesz plik i co dalej ? Chcesz wywołać jakąś funkcję z niego ?
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Chce załadować plik z funkcjami a później ich uzywać np <span onclick="przykladowa_f();">Przykladowa</span>
Wiec ? -------------------- Boże broń przed plagą, zarazą, trądem, wiedzą z kursów php oraz przed dziećmi neostrady
|
|
|
![]()
|
|
Żeby załadować js musisz użyć funkcji w js, więc... masło maślane. Skoro możesz użyć funkcji w javascript, żeby załadować plik z funkcjami, to musisz gdzieś tą funkcję zdefiniować, a jeśli możesz ją zdefiniować, to po co ładować plik z funkcjami poprzez zdarzenie skoro możesz je zdefiniować ? ...
![]() -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszesz sobie funkcję js_loader(), która za pomocą ajaxa pobierze zawartość pliku a następnie kod z tego pliku przemielasz przez eval(); Sam kiedyś w ten sposób ładowałem dynamiczne biblioteki gdy było ich baaardzo dużo
Cytat A po co chcesz tak robić ? Nie łatwiej załadować wszystkie pliki od razu a potem wywoływać funkcje ? W np. grach via www twój sposób jest bez sensu. Jeśli chcesz to mogę wieczorem poszukać gotowego skryptu, gdzieś powinien być na dysku, nie jest idealny ale podstawowe opcje ma. EDIT: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=39855 - linki do paczek już nie działają ale zawsze mozesz sam to skleić ;] Ten post edytował SHiP 11.12.2006, 12:55:55 -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
Chodzi o to ze mam konto na stronie .Tam jest edytor wysiwyg.
Nie dokońca Opera z nim współpracujei wykorzystuje to.I się zastanawiam czy mozna przez onclick np załadować js osobny -------------------- Boże broń przed plagą, zarazą, trądem, wiedzą z kursów php oraz przed dziećmi neostrady
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi ale jeżeli masz dostęp do kodu to najlepsze będzie rozwiązanie jakie proponował revyag. Jeżeli nie masz dostępu do kodu użyj user script (w FX Greasemonkey). A w końcu jeżeli masz dostęp do kodu i jesteś uparty, chcąc dodawac 'dynamicznie biblioteki' możesz zrobić to tak (nie testowałem, nie wiem jak się zachowa Opera - tzn. czy te funkcje będą działać):
Ten post edytował gekon 11.12.2006, 15:19:01 -------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 14:23 |