![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2005 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem. Aby przeslac przez $_SESSION jakis obiekt, to session_start() musi byc zadeklarowany bo zdefiniuwaniu danej klasy... Mam taki skrypt:
I wywala: Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/ladder/config_class.php:204) in /var/www/ladder/index.php on line 6 Problem w tym, ze w pliku config_class.php nie ma nic innego jak tylko definicja klasy, jej wlasicwosci i metody... A linia 204 w tym pliku to znacznik zamykajacy: ?> Jezeli dam session_start(); na koniec pliku config_class.php to blad juz nie wyskakuje... Podobnie jesli dam session_start(); na poczatku pliku index.php, przed require('config_class.php'); Tylko, ze wtedy nie moge przekazac przez $_SESSION obiektu... O co chodzi? Z gory dzieki Pozdrawiam Ten post edytował Mr Groch 9.12.2006, 21:35:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Być może ten włączany plik ma gdzieś np na końcu jakąś spację lub inny znak. jest to równoznaczne z wysłaniem czegoś do przeglądarki, a zatem sesja leży.
Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż mi gdzie takie głupoty wypisują o tym session_start po definicji klasy. a w config_class.php pewnie masz jakieś niewidoczne znaki na początku/końcu pliku.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2005 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż mi gdzie takie głupoty wypisują o tym session_start po definicji klasy. a w config_class.php pewnie masz jakieś niewidoczne znaki na początku/końcu pliku. Dzieki, faktycznie byla spacja ![]() A co do tych glupot: http://www.php.net/session Cytat Dzieje się tak, ponieważ definicje klas muszą być załadowane przed rozpoczęciem sesji aby możliwe było odtworzenie obiektów zawartych w sesji.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz racje, problem nie występuje tylko w przypadku jawnej serializacji.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:09 |