![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 9 Dołączył: 23.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dowas pyt. w jaki sposób przesłać zmienne z JS do php? Mam taki kod w JS:
Kod var szerokosc=screen.width var wysokosc=screen.height I te 2 zmienne chce przesłać do php. Ale bez używania jakich kolwiek linków. Jak to zrobić ? Ten post edytował bobo168 8.12.2006, 15:08:41 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Za pomocą AJAX'a - poszukaj na forum, bo jest i to sporo.
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 9 Dołączył: 23.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jakoś nie umie tego znleść pisze:
przekazywanie zmiennych; przekazywanie zmiennych z JS do php; AJAX przekazywanie zmiennych z JS do php; I nic nie znajduje :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Bo nie ma czegoś takiego. AJAX po prostu pozwala Ci wysłać zapytanie http do serwera i otrzymać odpowiedź, która potem JS może sobie przetwarzać. Jeszcze raz powtórzę mantrę:. JS nie współpracuje z php, bo te języki służą do czegoś innego i działają w zupełnie dwóch różnych miejscach. Chcesz to obejść? Ucz się AJAX'a - od podstaw.
Pozdrawiam. Ten post edytował Cysiaczek 8.12.2006, 15:33:46 -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Tylko że żeby nauczyć się AJAXa potrzeba czasu a jo to potrzebuje na dziś :/ Więc mógł by mi ktos jakiegoś gotowca podżucić ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Mam pyt. troche z innej beczki w jakiej tablicy są zmienne GET w JS ? Chodzi mi o cos takiego jak w php $_GET['']
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:49 |