![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heja,
mam podział na kategorie z wykorzystaniem Modified Preorder Tree Traversal ( left i right ), oraz powiazane z tymi kategoriamii pewne rekordy. tabela kategorii: kategorie (idKategorii, title, lft, rgt) tabela z wpisami: wpisy (idWpisu, title, content, idKategorii ) wszystko gra i buczy przy pobieraniu danych, ale nie wiem jak najwydajniej pobrac informacje o kategoriach ( standardowo mam: ) tak, aby oprocz pol id, title, lft, rgt mieć jeszcze COUNT(ogloszenia.id) dla kazdej kategorii wliczajac wpisy w podkategoriach. Oczywiscie moge to w foreach w php robic, ale nie chce sypac zapytaniami do bazy jak ziarnem do kur. Jak narazie wykobinowalem takie cos:
To produkuje mi tabele jakiej sie spodziewam, z wyjatkiem kategorii do ktorych nie sa przypisane zadne ogloszenia. Jak zmodyfikowac to zapytanie, aby uwzglednialo kategorie, w ktorych nie ma ogloszen? Ten post edytował mihaup 7.12.2006, 22:33:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:58 |