![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2003 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Przyznam się szczerze, że raczkuję w pisaniu obiektowym i wykorzystywaniu klas. Chciałbym stworzyć klasę wspomagającą korzystanie ze smartów. To znaczy po wywołaniu klasy za pomocą magicznych metod construct i destruct klasa miałaby zbuforować stronę, a później wyświetlić ją w templacie. Oto co wymyśliłem:
Problem jest w momencie czytania pliku Smarty, a później pliku design.tpl. W kursach, które przerabiałem nie znalazłem wzmianki o braku możliwości czytania zewnętrznych plików z wnętrza klasy. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Pozdrawiam -------------------- Paweł Hrycyk
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W konstruktorze wywolujesz metode obiektu, tak szczerze mowiac zachowanie kontruktora nie jest dla mnie do konca jasne. Ogolnie wyglada to tak, ze po zakonczeniu skryptu wywolywane sa destruktory, wiec jesli skrypt sie zakonczyl to nie ma co wywolywac, ponadto probujesz wywolac metode obiektu ktory wlasnie sam siebie niszczy
![]() Ten post edytował thornag 7.12.2006, 14:55:33 -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2003 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzeczywiście. Nie pomyślałem o tym.
Zauważyłem, że przy destruct'ie nawet nic nie można zaincludować. Jedyne co udało mi się zrobić to przekierować na inna stronę. Może zatem jest jakieś inne rozwiązanie dzięki któremu uzyskam taką funkcjonalność? Pozdrawiam -------------------- Paweł Hrycyk
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:45 |