![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wstawiłem taki kod wyświetlający statystyki z forum na stronę w menu:
Kod <?php define('IN_PHPBB', true); $phpbb_root_path = './strona/'; $page_path = './../'; include($phpbb_root_path . 'extension.inc'); include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx); $userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_INDEX, $session_length); init_userprefs($userdata); //zmienne odpowiadajace za statsy $total_posts = get_db_stat('postcount'); $total_users = get_db_stat('usercount'); $newest_userdata = get_db_stat('newestuser'); $newest_user = $newest_userdata['username']; $newest_uid = $newest_userdata['user_id']; //koniec zmienne odpowiadajace za statsy poczatek zmienne odp. za logowanie $scfile=explode("/",$_SERVER['PHP_SELF']); $redir = "../"; ?> <?php echo("Użytkowników: <b>".$total_users."</b><br>Postów: <b>".$total_posts."</b><br>Ostatnio zarejestrowny: <a href=../strona/profile.php?mode=viewprofile&u=".$newest_uid.">". $newest_user."</A>"); ?> I kodzik działa, znaczy się wyświetla statysktyki ale nad statystykami wyskakuje błąd: Cytat Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /strona/index.php:6) in /strona/forum/includes/sessions.php on line 254 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /strona/index.php:6) in /strona/forum/includes/sessions.php on line 255 A w index.php w 6 lini mam tylko Cytat <META NAME="keywords" CONTENT="xxx, xxx2, ..."> Nie weim jak mam sobie z tym poradzic ![]() Na wcześniejszym serwerze na którym była stronka ten błąd się niepokazywał, ale to chyba nie wina serera. Jeżeli ktoś wie jak można to naprawic to bardzo bym prosił o pomoc. Pozdrawiam Novak |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popatrz na te linijki:
/strona/forum/includes/sessions.php on line 254 /strona/forum/includes/sessions.php on line 255 Prowdopodobnie jest tam session_start lub coś takiego -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK już rozwiązałem problem, wystarczyło plik z sesjami ustawic na samym poczatku index.php i działa :]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:37 |