![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam..
to mój pierwszy post na forum jednak mam nadzieję, że mi pomożecie.. próbuję utworzyć prosty konfigurator który będzie pobierał dane z tabeli mysql o budowie: id | nazwa | cena | typ | kod 1 | część 1 | 1.20 | A | 123AB 2 | część 2 | 1.30 | A | 124AB 3 | część 3 | 1.50 | B | 125AB napisałem taki oto skrypt:
Problem nr 1: problem polega na tym, że po wciśnięciu prześlij czyszczą mi się dane formularza i za żadne skarby nie potrafię ustawić sesji która pomogła by mi to zrealizować. oczywiście pod formularzem zostaje wyliczona wartość, jednak sam wybór z pola select nie jest taki jak był tylko wraca na pierwszy zapis. Problem nr 2: nie potrafię pobrać z pola <select> więcej niż jednej wartości tzn w polu <input> w tym przypadku zostaje wpisana cena, natomiast chciałbym, żeby po wciśnięciu 'prześlij' została przekazana nazwa i cena z pola <select> Wybaczcie jeśli taki temat jest już na forum, ja najwidoczniej go przeoczyłem, gdyż studiuję jego zapisy w tym zakresie już trzeci dzień... ![]() liczę na szybką pomoc, jakieś wskazówki... ...hmm czy jest ktoś w stanie mi pomóc ![]() ...dziękuję za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy coś to pomoże, ale ja wykorzystałem takie coś, żeby mi w momencie
modyfikowania danych kontrahenta wskakiwało odpowiednie miasto bez selected miałem pierwszą wartość z listy i musiałem za każdym razem ustawiać selected ustawia domyślną wartość dla listy echo "<option selected=\"$miasto\" value=\"$id\"> $miasto</option>"; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 00:58 |