![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2005 Skąd: Podczerwone Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
i mam prośbę o skrypt w javascripcie, albo przynajmniej naprowadzenie na rozwiązanie... Sprawa wygląda tak: dla każdego koloru (czerwony, zielony, niebieski) mam po 6 radiobuttonów, każdy o wartości rosnącej od 00 do FF z krokiem 33 i nazwie korenspondującej z kolorem (odpowiednio: tlo_c, tlo_g, tlo_b), czyli wygląda to tak (dla przykładu czerwony): i teraz: na tej samej stronie jest komórka w tabeli o id="tlo", która ma mieć tło wybrane z powyższych składowych. Jak za pomocą JavaScriptu zrobić, by tło w tabeli zmieniało się dynamicznie, czyli po każdym wybraniu jakieś wartości w powyższych radiobuttonach. Innymi słowy - jakie zdarzenie dać do onClick przy powyższych inputach? -------------------- Podhale naprawa komputerów, strony WWW
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Goldenline: Łukasz Rodziewicz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2005 Skąd: Podczerwone Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
empathon:
Dzięki, ale nie o to chodziło... chodzi mi o to, że po wybraniu np tlo_c o wartości "00", tlo_g o wartości "FF" i tlo_b o wartości "33" mamy tło komórki takie: #00FF33 a jak zmienię tlo_c z "00" na "CC" to wtedy tło komórki mam takie: #CCFF33. Ponawiam pytanie:Jak to zrobić? -------------------- Podhale naprawa komputerów, strony WWW
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś takiego?
pozdr. |
|
|
![]()
|
|
No tak... czyli sekcja HEAD się kłania...
![]() siemakuba: dzięki, właśnie o coś takiego mi chodziło edit: Jako zdarzenie w radio lepsze będzie onClick, zamiast onChange, będzie reagować natychmiast Jeszcze raz dzięki Ten post edytował Rzast 6.12.2006, 12:57:36 -------------------- Podhale naprawa komputerów, strony WWW
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:27 |