![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Otoz mam aplikacje na MVC. Wiadomo - jest jakis kontroler itd. Kazdy element serwisu jest u mnie tzw. sekcja. Kontroler na podstawie $_REQUEST tworzy odpowiednia sekcje, ustawia jej pewne parametry jesli zachodzi potrzeba i wywoluje metode, ktora w obiekcie sekcji odpowiada za wygenerowanie strony. Przyklad takiej sekcji:
I teraz... musze dodac cachowanie smarty. Oczywiscie niektore elementy szablonow sa dynamiczne i nie moge ich cachowac. Zatem nalezaloby uzyc {insert name="get_user_name"}. w taki wypadku w skrypcie powinienem miec funkcje insert_get_user_name (). Ale nie chce miec nic wiecej niz definicje klasy w sekcji. I teraz czy jest mozliwosc, a jesli tak to jak to zrobic, aby w {insert} wywolac metode klasy? ps. no to kicha ;p pare h kombinowania i jedno moge stwierdzic: cachowanie w smarty to 1 wielka kicha ;p dlaczego nikt tam nie wpadl na pomysl na {dont_cache} albo cos podobnego. cache smarty i mvc nie ida w paze. Ten post edytował halfik 6.12.2006, 05:12:14 -------------------- ![]() "Nie wiedziałem tylko, że Bóg też był na grzybach, gdy majstrował przy wszechświecie" (Janusz Wisniewski) dev: gazeta.ie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:25 |