![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam :
Próbowałam za pomocą Teleport Pro zassasć forum php, ale niestety... całkowita porażka. Zamiast witryny do przeglądania na dysk skopiowało mi się parę obrazków i finał. Myślałam, że poczytam sobie posty podczas urlopu, ale niestety ... Może ktoś podpowie jak teleportować całe forum?... Znalazłam trochę postów traktujących o zasysaniu całości ale one raczej dotyczyły faktu jako takiego a nie metody ... Pozdrawiam... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teleport Pro (ver. 1.29.1972) -> Project -> New Starting Address -> URL: http://forum.php.pl/viewforum.php?f=8 -> OK
Po jakimś czasie zaczął pobierać posty z Hydeparku. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WOW ! ...
Zasysa jak wściekły !! dziękuję ![]() -------------------- "Nie wiem. A kiedy czego nie wiem to milczę."
- Kreon ( Sofokles ) "Nie wiem. A kiedy czego nie wiem, to pytam" - Julia |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bedziesz miala maly problem z teleportowaniem tego forum, chodzi mi o to ze jezeli ktos doda post w czasie gdy ty teleportujesz, to teleport bedzie musial uaktualnic wszystkie liku z nowej strony etc. poza tym ja sciagalem raz na laczu 2mb/s i zajelo mi to b.dlugo tak z 24 godz. i ofkorz nie zgralem calego forum bo juz bylo wiecej niz 700mb.. ale zycze powodzenia :wink:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Witam
![]() Nie jest tak żle z teleportowaniem.. Po pierwsze nie zasysam wszystkiego a jedynie trzy działy (ok 180 MB) , po drugie mam w pracy łącze 10 MB na światłowodzie, więcc tempo bywa zabójcze... (o ile docelowy hościk nie kisi się na na jakimś SDI-ku...) w domciu niestety netu brak, więc muszę sobie radzić w ten sposób ... -------------------- "Nie wiem. A kiedy czego nie wiem to milczę."
- Kreon ( Sofokles ) "Nie wiem. A kiedy czego nie wiem, to pytam" - Julia |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mialem tez taki ale "samo" sie naprawilo ze tak napisze :wink: 10mbit/sek
![]() ![]() nie mam dziewczyny -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Łącze łączem, 10Mbit jest, ale zciąganie całego forum automatem powoduje "przytykanie" serwera (procek i ram obciążony ponad miarę) co utrudnia korzystanie z forum innym użytkownikom. Musiałem już parę razy "wycinać" okresowo niektóre IP w iptables. Proszę więc o wstrzymanie się ze ściąganiem całego forum. W ciągu najbliższych kilku dni, zostanie przygotowany mechanizm który będzie raz na dobę wykonywał kopię ("browsable") całości forum - zostanie ona udostępniona jako pojedynczy plik.
-------------------- cease this long, long rest / wake and risk a foul weakness to live / when it all comes down / watch the smoke and bury the past again / sit and think what will come / raise your fears and cast them all away
|
|
|
![]()
|
|
Cytat [...]W ciągu najbliższych kilku dni, zostanie przygotowany mechanizm który będzie raz na dobę wykonywał kopię ("browsable") całości forum - zostanie ona udostępniona jako pojedynczy plik.
super sprawa - raz na dobe sciagac sobie plik 1.5 GB :wink: -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
A po co Ci raz na dobe?
To ze plik bedzie generowany to jedno, a drugie - koniecznosc downloadu takiego pliku. A pozatym, czy na pewno to bedzie 1,5GB? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat A po co Ci raz na dobe?
To ze plik bedzie generowany to jedno, a drugie - koniecznosc downloadu takiego pliku. A pozatym, czy na pewno to bedzie 1,5GB? to byl przyklad.. mam na tyle duzo dostepu do netu ze nie potrzebuje go raz na dobe sciagac. hmm.. jakis rok temu bylo ponad 700 MB po teleportowaniu... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
po teleportowaniu - może i tak.
Ale sama kopia bazy danych, pomniejszona o niepotrzebne elementy, to będzie niecałe 50 MB, z tego co wiem. A tyle to już można by pobrać, jeśli ktoś ma taką potrzebę... -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Cytat po teleportowaniu - może i tak.
Ale sama kopia bazy danych, pomniejszona o niepotrzebne elementy, to będzie niecałe 50 MB, z tego co wiem. A tyle to już można by pobrać, jeśli ktoś ma taką potrzebę... i to jest urok baz danych... tylko pytanie czy ktos bedzie mial ochote instalowac phpBB i uploadowac do skryptu tabele... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator planeta/IRC Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 385 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozdawać kopie bazy danych ?! Przecież tam są dane użytkoników, wiadomości PW itd.
![]() -------------------- "Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat i to jest urok baz danych... tylko pytanie czy ktos bedzie mial ochote instalowac phpBB i uploadowac do skryptu tabele...
Na localhoście nie jest to wielkim problemem - a dla mnie będzie bardzo wygodnie przeglądać sobie starsze wątki off-line w wygodny sposób. Tyko trzeba pamiętać żeby odpowiadać na forum.php.pl a nie localhost :-) -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:48 |