Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> teleportowanie forum PHP
julia
post 17.09.2003, 13:18:01
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam :

Próbowałam za pomocą Teleport Pro zassasć forum php, ale niestety... całkowita porażka. Zamiast witryny do przeglądania na dysk skopiowało mi się parę obrazków i finał. Myślałam, że poczytam sobie posty podczas urlopu, ale niestety ...

Może ktoś podpowie jak teleportować całe forum?... Znalazłam trochę postów traktujących o zasysaniu całości ale one raczej dotyczyły faktu jako takiego a nie metody ...

Pozdrawiam...
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 13)
Nitro
post 17.09.2003, 13:29:32
Post #2

-----

Teleport Pro (ver. 1.29.1972) -> Project -> New Starting Address -> URL: http://forum.php.pl/viewforum.php?f=8 -> OK
Po jakimś czasie zaczął pobierać posty z Hydeparku.
+Quote Post
julia
post 17.09.2003, 14:03:37
Post #3

-----

WOW ! ...
Zasysa jak wściekły !!
dziękuję smile.gif

--------------------
"Nie wiem. A kiedy czego nie wiem to milczę."
- Kreon ( Sofokles )
"Nie wiem. A kiedy czego nie wiem, to pytam"
- Julia
+Quote Post
wassago
post 18.09.2003, 10:06:28
Post #4

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

bedziesz miala maly problem z teleportowaniem tego forum, chodzi mi o to ze jezeli ktos doda post w czasie gdy ty teleportujesz, to teleport bedzie musial uaktualnic wszystkie liku z nowej strony etc. poza tym ja sciagalem raz na laczu 2mb/s i zajelo mi to b.dlugo tak z 24 godz. i ofkorz nie zgralem calego forum bo juz bylo wiecej niz 700mb.. ale zycze powodzenia :wink:

--------------------
+Quote Post
julia
post 18.09.2003, 13:40:53
Post #5

-----

Witam smile.gif
Nie jest tak żle z teleportowaniem.. Po pierwsze nie zasysam wszystkiego a jedynie trzy działy (ok 180 MB) , po drugie mam w pracy łącze 10 MB na światłowodzie, więcc tempo bywa zabójcze... (o ile docelowy hościk nie kisi się na na jakimś SDI-ku...) w domciu niestety netu brak, więc muszę sobie radzić w ten sposób ...

--------------------
"Nie wiem. A kiedy czego nie wiem to milczę."
- Kreon ( Sofokles )
"Nie wiem. A kiedy czego nie wiem, to pytam"
- Julia
+Quote Post
wassago
post 20.09.2003, 19:03:11
Post #6

-----

mialem tez taki ale "samo" sie naprawilo ze tak napisze :wink: 10mbit/sek rolleyes.gif oddal bym dziewczyne za takie lacze laugh.gif

nie mam dziewczyny

--------------------
+Quote Post
dragossani
post 7.10.2003, 14:53:36
Post #7

-----

Łącze łączem, 10Mbit jest, ale zciąganie całego forum automatem powoduje "przytykanie" serwera (procek i ram obciążony ponad miarę) co utrudnia korzystanie z forum innym użytkownikom. Musiałem już parę razy "wycinać" okresowo niektóre IP w iptables. Proszę więc o wstrzymanie się ze ściąganiem całego forum. W ciągu najbliższych kilku dni, zostanie przygotowany mechanizm który będzie raz na dobę wykonywał kopię ("browsable") całości forum - zostanie ona udostępniona jako pojedynczy plik.

--------------------
cease this long, long rest / wake and risk a foul weakness to live / when it all comes down / watch the smoke and bury the past again / sit and think what will come / raise your fears and cast them all away
+Quote Post
wassago
post 8.10.2003, 09:57:25
Post #8

-----

Cytat
[...]W ciągu najbliższych kilku dni, zostanie przygotowany mechanizm który będzie raz na dobę wykonywał kopię ("browsable") całości forum - zostanie ona udostępniona jako pojedynczy plik.

super sprawa - raz na dobe sciagac sobie plik 1.5 GB :wink:

--------------------
+Quote Post
scanner
post 8.10.2003, 10:03:08
Post #9

Grupa: Zarząd

A po co Ci raz na dobe?
To ze plik bedzie generowany to jedno, a drugie - koniecznosc downloadu takiego pliku. A pozatym, czy na pewno to bedzie 1,5GB?

--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
+Quote Post
wassago
post 8.10.2003, 10:17:50
Post #10

-----

Cytat
A po co Ci raz na dobe?
To ze plik bedzie generowany to jedno, a drugie - koniecznosc downloadu takiego pliku. A pozatym, czy na pewno to bedzie 1,5GB?

to byl przyklad.. mam na tyle duzo dostepu do netu ze nie potrzebuje go raz na dobe sciagac. hmm.. jakis rok temu bylo ponad 700 MB po teleportowaniu...

--------------------
+Quote Post
DeyV
post 8.10.2003, 10:21:20
Post #11

Grupa: Zarząd

po teleportowaniu - może i tak.
Ale sama kopia bazy danych, pomniejszona o niepotrzebne elementy, to będzie niecałe 50 MB, z tego co wiem. A tyle to już można by pobrać, jeśli ktoś ma taką potrzebę...

--------------------
"Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
+Quote Post
wassago
post 8.10.2003, 10:44:31
Post #12

-----

Cytat
po teleportowaniu - może i tak.  
Ale sama kopia bazy danych, pomniejszona o niepotrzebne elementy, to będzie niecałe 50 MB, z tego co wiem. A tyle to już można by pobrać, jeśli ktoś ma taką potrzebę...

i to jest urok baz danych... tylko pytanie czy ktos bedzie mial ochote instalowac phpBB i uploadowac do skryptu tabele...

--------------------
+Quote Post
Cudi
post 8.10.2003, 15:12:11
Post #13

Administrator planeta/IRC

-----

Rozdawać kopie bazy danych ?! Przecież tam są dane użytkoników, wiadomości PW itd. smile.gif Zawsze można z niej wygenerować odpowiednią strukture katalogów i powstadzać w nią zwykłe pliki tektowe w które wsadzi sie całe tematy. Po spakowaniu będzie to ważyło jeszcze mniej niż kopia bazy danych, a z przeglądaniem nie będzie problemu, wystarczy notatnik.

--------------------
"Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog
+Quote Post
spenalzo
post 8.10.2003, 15:13:35
Post #14

-----

Cytat
i to jest urok baz danych... tylko pytanie czy ktos bedzie mial ochote instalowac phpBB i uploadowac do skryptu tabele...

Na localhoście nie jest to wielkim problemem - a dla mnie będzie bardzo wygodnie przeglądać sobie starsze wątki off-line w wygodny sposób. Tyko trzeba pamiętać żeby odpowiadać na forum.php.pl a nie localhost :-)

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:48