![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest moduł wyświetlania mojej galerii. W tym momencie wyświetla się ala ala ala ala Jeżeli za ala chcę podstawić zmienną np. $nazwapliku to wyświetla mi: $nazwapliku $nazwapliku $nazwapliku $nazwapliku Ta linijka: $sql='SELECT * FROM `zdjecia` where `id`=$gid ORDER BY `zdid` ASC'; U mnie w tabeli wygląda tak: $sql="SELECT * FROM `zdjecia` where `id`=$gid ORDER BY `zdid` ASC"; Jeżeli zamienię u mnie w tabeli znak " na ' to mam błąd: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\krasnal\www\public_html\photo.php on line 12 _____________________________________________________________________________ reasumując siwieję już od tego. nie mam już żadnego pomysłu... ![]() może któryś z Was jest w stanie mi pomóc? pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował skowron-line 5.12.2006, 19:29:07 -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co napisałeś wyeliminowało mi błąd przy zamianie " na '.
Ale problem dalej jest: dlaczego nie wyświetla mi zmiennej jak ją podstawię. np. $nazwapliku zamienię za ala. Otrzymuję wtedy: $nazwapliku $nazwapliku $nazwapliku $nazwapliku |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 92 Pomógł: 15 Dołączył: 21.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmień na
lub na
Ten post edytował heaven 5.12.2006, 21:16:29 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla formalności, dlaczego wstawialiście kropi przed i po zmiennej? echo '<td>'.$nazwapliku.'</td>'; Kropki w php powodują konkatenację (łączenie) łańcuchów. -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
łączenie łańcuchów? jesteś w stanie mi to przybliżyć?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Manual, manual, manual....
http://pl.php.net/manual/pl/language.operators.string.php oraz to: http://pl.php.net/manual/pl/language.types.string.php patrzac jakie problemy masz ps: przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:07 |