![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2004 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pytanie czy jest mozliwosc sprawdzenia z poziomu php czy pole checkbox zostalo zaznaczone, czy jest taka mozliwosc tylko w javascripcie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eee?
-------------------- Goldenline: Łukasz Rodziewicz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2004 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no nie bardzo bo nawet jak nie zaznacze pola checkbox to istnieje taka zmienna i wtedy php nie robi roznicy czy jest zaznaczone czy nie jest...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no nie bardzo bo nawet jak nie zaznacze pola checkbox to istnieje taka zmienna i wtedy php nie robi roznicy czy jest zaznaczone czy nie jest... Mylisz się, ale jeżeli wątpisz, to możesz dodać do warunku if funkcję empty():
-------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
u mnie dalej dziala tak jakby checkbox byl zawsze zaznaczony... nawet jak nie jest...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzone. Działa. |
|
|
![]()
|
|
Faktycznie dziala... Nie wiem co mi wczoraj nie chodzilo. Dzieki i pozdrawiam
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 15:16 |