![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mam sobie na stronie cos takiego
i jak mam tej tresci wiecej niz dlugosc obrazka to mi sie rozkleja cala strona, jak zrobic by byl suwak i mozna bylo przesuwac dalej strone? nie chce stosowac "plywajacych ramek", chyba ze macie inne pomysly, strona jest caluski z obrazkow, nawet linki w menu. oczekuje pomocy. bardzo prosze. Ten post edytował in5ane 4.12.2006, 20:11:53 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz zastosować overflow ale on działa tylko do elementów blokowych
>Value: visible | hidden | scroll | auto | inherit >Initial: visible Np. na tym forum do kodu masz auto... -------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nadal nie dziala
![]() -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Wywal znacznik <font> i zastąp go znacznikiem <div>. Przypisz mu w stylach krój i rozmiar czcionki oraz szerokość taką samą jak ma obrazek. Następnie zrób to co napisał @Sedziwoj, użyj overflow: overflow-y: auto;
Poza tym w masz ' (apostrof) po top w stylach (pewnie literówka). -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
to moglbys mi ten div napisac
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Zmień rozmiar czcionki na taki, jaki będzie Ci pasował i dopisz px w stylach w td przy width i height: width: 397px; height: 367px; -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedno pytanie skąd masz 'overflow-y' bo w specyfikacji CSS2 jest tylko 'overflow'.
A kiedy zostanie użyty zależy czy jest ustawiona wysokość lub szerokość, które właśnie będą ograniczeniami -------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
|
|
![]()
|
|
wielkieee dziekii
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Jedno pytanie skąd masz 'overflow-y' bo w specyfikacji CSS2 jest tylko 'overflow'. Znalazłem to tutaj: http://www.w3.org/TR/css3-box/#the-overflow-x Cytat A kiedy zostanie użyty zależy czy jest ustawiona wysokość lub szerokość, które właśnie będą ograniczeniami Racja. Zapomniałem o height w stylu. Jeśli podasz wysokość np. 100px, a tekst się nie zmieści, wówczas pokazany zostanie pasek przewijania. Niestety nie działa w niszowej przeglądarce - Operze ![]() -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
Znalazłem to tutaj: http://www.w3.org/TR/css3-box/#the-overflow-x Czyli mowa już o CSS3... a jak dobrze pamiętam to niektóre nie niszowe przeglądarki nawet CSS2 w pełnie nie obsługują (patrz IE i position : fixed) -------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
|
|
![]()
|
|
IE nie mam nawet na windzie zainstalowanej. Szkoda miejsca i zasobów. A każdy projekt, który ma działać na IE jest dla mnie karą
![]() -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 00:28 |