![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Wiem jak w całym formularzu ograniczyć morzliwość wpisania określonych znaków, ale jak to zrobić dla pewnych pól ![]() ![]() Jak po wypełnieniu pola liczbowego przekazać jego wartość do podliczenia (np. kolumna pól liczbowych, na dole suma) bez przesyłania formularza do serwera (JS jak mniemam) Proszę o przykłady lub skierowanie na stronę z takimi informacjami (przykładami). Serdecznie pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiec temat powinien byc w dziale JS a nie php
zastanow sie najpierw czy stosowanie JS ma sens przy sprawdzaniu formularza jezeli js zawsze mozna sobie wylaczyc, a pozatym nie wszyscy maja -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
dla tego zadałem to pytanie tu, może da się zrobić to php bez JS. Miałem już kłopoty z nie działającym JS bo ktoś wyłączył. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
php ma gdzieś to, jakie wartości są w formularzach do momentu, kiedy zostanie on wysłany na serwer - dopiero tam możesz coś zrobić ze złymi wartościami wpisanymi przez użytkownika. Co do JS:
Zrób funkcję-filtr, która będzie zawsze wywoływana jak ktoś naciśnie przycisk w polu formularza (onKeyUp) i będzie sprawdzała jaki przycisk został wciśnięty (event.charCode()). Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Witam
Mam taki filtr, ale globalny na cały formularz, a potrzebuję 2 osobne na różne pola i to po kilka wymieszanych. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Hm... i gdzie problem?
o to chodzi? -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Witam
W teorii fajnie, ale ten filtr działa non stop bez wywoływania. Dobra podejdę do problemu z innej strony, zobaczę co wymodzę. Nie mniej jednak jeśli ktoś ma jakieś dobre porady, nadal mile ich wyglądam. Przydadzą się choćby na przyszłość. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:23 |