![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący formularz:
Jak zrobić żeby formularz wysłał dane tylko wtedy kiedy pole "sztuk" będzie miało wartość większą od zera i będzie liczbą? Szukałem odpowiedzi na tym forum w innych postach i znalazłem taką: http://forum.php.pl/lofiversion/index.php/t33869.html ale nie dowiedziałem się z tego jak sprawdzić czy nacisnąłem przycisk submit tak by po jego naciśnięciu był sprawdzony mój warunek (czy liczba jest więsza od zera i czy jest liczbą) i w razie błędnego warunku (np. gdy liczba jest mniejsza od zera) nie były wysyłane dane z formularza. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
onsubmit, this.sztuk.value
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak zrobić aby gdy warunek jest nie spełniony nie wysyłać danych z formularza?
Możesz napisać to jako kod a nie tylko haselkami? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie wiedziałem jak zrobić by po błędnie wypełnionym formularzu nie wysłać jego danych. "return false" dzięki niemu nie są wysyłane. Dzięki, o to właśnie mi chodziło.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:50 |