![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2003 Skąd: Siemianowice Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!!!
Zabralem sie za pisanie systemu ulatwiajacego dodawanie stron do katalogow opartych na systemie QLWEB i napotkalem problem przy odczytach tokenow. Czy ktos wie jak sie za to zabrac? W jaki sposob odczytac tokena? Tokeny zapisywane sa w bazie a nie w ciasteczku wiec mam problem. Wyczytalem ze idzie to obejsc ale nie mam na to pomyslu. Pomozecie mi w tym? Prosze o porady i pomysly. -------------------- W życiu piękne są tyko chwile....
Życie choć piękne tak krótkie jest.... Wystarczy chwila by zgasić je.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tokeny z reguły tworzone są po to by zapobiec pracy botów.
-------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2003 Skąd: Siemianowice Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, masz racje. Ale ja nie pisze bot'a ale system ktory ulatwia dodawanie wpisow recznie, tzn. moj pajaczek zbiera drzewko kategorii i podkategorii z katalogow, dobierane sa do slow kluczowych odpowiednie kategorie, nastepnie system wrzuca do katalogu wpis, ale w wiekszosci wypadkow trzeba rowniez podac token'a.
Wiem ze idzie to obejsc bo pisza ze jest to mozliwe i to w prosty sposob na forach dotyczacych pozycjonowania. Tylko ja nie mam pomyslu jak sie za to zabrac :-( Jestem przeciwny oczywiscie spamowaniu katalogow, bo jak wiadomo moderator moze raz na zawsze zbanowac goscia ale to inny temat. Ja sobie ulatwiam robotke = zamiast chodzic po katalogach i tracic czas, system sam mi zapodaje odpowiednie kategorie w znalezionych katalogach. Gdybym mial odczyt tokena wtedy wystarczylo by tylko klikac "dalej".... :-)))) -------------------- W życiu piękne są tyko chwile....
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic 'prostszego'. Napisz sobie odpowiedniego OCRa...
|
|
|
![]()
|
|
he.... bardzo dobra odpowiedz :-) Na pewno to na tym nie polega. A znacie jakas klase lub cos podobnego do OCR'owania w php?
-------------------- W życiu piękne są tyko chwile....
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety na tym to polega.
![]() Ten post edytował cadavre 5.12.2006, 22:41:42 -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
|
|
![]()
|
|
Dzieki ale myslalem ze jest cos prostszego. Z adminami nie moge gadac gdyz wrzucam wpisy do kilkuset katalogow a moja maszynka miala mi pomoc w tym :-)
Znacie jakies skrypty do OCR'owania w php? -------------------- W życiu piękne są tyko chwile....
|
|
![]()
|
|
Powinno coś Cię zainteresować:
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=php+ocr -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
|
|
![]()
|
|
szukalem wlasnie tak niczego nie znalazlem. Bede szukac dalej. Dzieki za pomysly i porady!!!
-------------------- W życiu piękne są tyko chwile....
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:52 |