![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Skąd: Mazury Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmieniłem serwer, ale mam problem z kodowaniem którego nie mogę przeskoczyć
![]() Tak dla przykładu, jeżeli by się znalazł ktoś kto jednak potrafi rozwiązać ten problem: pod adresem: wydminy.rnx.pl po każdym uruchomieniu czyszczona jest tabela i wstawiane są znaki "żółćń", następnie są odczytywane i wyświetlane. to jest treść pliku index.php pod adresem: wydminy.rnx.pl:
Wejście do phpmyadmina: mysql.rnx.pl login: test hasło wydminy. Jeżeli ktoś będzie mi w stanie pomóc, mogę odwdzięczyć się tylko ew. ofertą hostingu, np. 10GB, darmo pół roku i nazwa w domenie rnx.pl. Nic więcej nie mogę zaoferować. Proszę o pomoc. -------------------- <<< EB >>>
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
trochę za mało informacji podałeś, nie wiem jakiego kodowania chcesz używać i czy dodajesz jakieś dodatkowe informacje przy łączeniu się z bazą (np. set names = "latin2")
przejrzyj ten temat: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=31881&st=20 może coś się wyjaśni, na drugiej stronie podałem krok po kroku jak przekonwerterować bazę, lub wrzucić nową ze zmianą charsetu... w razie czego mogę pomóc (hostingu nie potrzebuję) ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:25 |