![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2003 Skąd: elblag Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukuję księgi gosci, którą w łątwy sposób bedzie mozna includoować do mojej strony i przy tym zeby działa na plikach tekstowych. Z każdą księgą mam ten sam problem, gdy biorę np. dodaj wpis to ładuję mi sie biała strone... ble ble...[color=darkred][/color]
?>[/php] |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Massz tu bardzo ładną i suuper prosta ksiege gosci
![]() Formularz.php [php:1:9b2a2c7788]<?php <body> <p align="right"><center><FORM ACTION="zapis.php" METHOD="POST"> Imie:<INPUT TYPE="TEXT" NAME="imie"><br> Emeil:<INPUT TYPE="TEXT" NAME="email"><br> Opis:<br> <TEXTAREA NAME="tresc" cols=40 rows=8></TEXTAREA><br> <INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="Posyłam dane"> </FORM> </center></p> </body> </html> ?>[/php:1:9b2a2c7788] Zapis.php [php:1:9b2a2c7788]<?php <body> <? # Teksty errorów !!! $error_0="Wypełnij pól formularza !"; $error_1="Nie wypełniłeś pola imie"; $error_2="Nie wypełniłeś pola email"; $error_3="Nie wpisałeś treści"; ##################################### if((trim($HTTP_POST_VARS['imie'])=="")&&(trim($HTTP_POST_VARS['email'])=="")&&(trim($HTTP_POST_VARS['tresc'])=="")): echo $error_0; exit(); elseif(trim($HTTP_POST_VARS['imie'])==""): echo $error_1; exit(); elseif(trim($HTTP_POST_VARS['email'])==""): echo $error_2; exit(); elseif(trim($HTTP_POST_VARS['tresc'])==""): echo $error_3; exit(); else: function ZamienTagi($str){ $str=str_replace("<","<",$str); $str=str_replace(">",">",$str); $str=str_replace("rn","<br>",$str); $str=str_replace(chr(15),"",$str); return $str; } $name=ZamienTagi($HTTP_POST_VARS['imie']); $mail=ZamienTagi($HTTP_POST_VARS['email']); $wpis=ZamienTagi($HTTP_POST_VARS['tresc']); $file=fopen("baza.txt","a"); flock($file, 2); fwrite($file,$name.chr(15).$mail.chr(15).$wpis."n"); flock($file, 3); fclose($file); ?> <center><?echo "<a href='odczyt.php'>Zobacz ksiege</a><br>";?></center> <? exit(); endif; ?> </body> ?>[/php:1:9b2a2c7788] Odczyt.php [php:1:9b2a2c7788] <body> <? $f=file("baza.txt"); $f=array_reverse($f); foreach($f as $k): $ex=explode(chr(15),$k); # imie, email i treść echo '<b>Wpisał:</b> '.$ex[0].'<br>'; echo '<b>Email:</b> '.$ex[1].'<br>'; echo '<b>Treść:</b><br>'; echo $ex[2].'<hr>'; endforeach; ?> </body> [/php:1:9b2a2c7788] a i niezapomnij o stwozeniu pliku baza.txt w nim benda przechowywane wpisy i ich dane !! -------------------- polo36@wp.pl napisz do mnie
1459414 mój nr gg |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:41 |