![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam takie zapytanie
I chciałbym aby pobierało tabele title oraz size ? mam tam tylko title .. niewiem jak zrobic aby to i to pobierało i chciałbym ustawić limit wyświetlania na 10! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten select który masz wybiera Ci kolumne "tabela" z tabeli "muza_file_data"
Proponuję zacząć od wpisania w google "mysql select" zaznacz wyszukiwanie na polskich stronach i przeczytaj podstawy o składni zapytania SELECT. Następnie wejdź do wyszukiwarki tego forum i pogrzeb trochę - jest tu miliony takich tematów. Do postudiowania polecam funkcje mysql_select_db(), mysql_query i mysql_num_rows. Jak się z tym zapoznasz i nie napiszesz tego sam, to poproś ponownie i napisze gotowca. Ten post edytował Neojawor 2.12.2006, 19:39:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba jestem tak szary ze niemoge zrobic tego dobrze
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat I chciałbym aby pobierało tabele title oraz size Na pewno chcesz, aby pobierane były dwie tabele, czy chesz, aby wybierane były dwie kolumny (o nazwach title, size)? Składnia jaką zaprezentowałeś @ali3n, wybiera jedną kolumnę z tabeli muza_file_data. Polecam: składnia zapytania SELECT. -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
wiem jak wybrac juz je i pobrac dane tylko niewiem jak ustawic limit zeby wyswietlalo 10 !
Mógłby ktos mi podać gotowca? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
limit 0,10
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:17 |